Els Agents Rurals recuperen tres rapinyaires morts i dos de ferits

Dues de les aus van morir electrocutades en línies elèctriques de Renau i Vespella i una altra atropelladaa la carretera

19 mayo 2017 22:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quatre ducs, un àliga i un xoriguer –totes elles aus rapinyaires– han estat rescatats en els darrers dies pels agents rurals a la comarca del Tarragonès. Un dels ducs va ser trobat viu enganxat a la tanca metàl·lica de la línia de l’AVE, al Catllar. Els agents van haver de retallar part de la xarxa per poder-lo alliberar. Presentava ferides en diverses parts del cos i un ala fracturada. L’exemplar va ser traslladat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrusa.

El cadàver d’un altre duc es va recollir sota una línia elèctrica a Renau. La necròpsia va confirmar que havia mort per electrocució. En el mateix lloc ja s’han recollit nombrosos exemplars de rapinyaires i altres espècies.

També al peu d’una línia elèctrica es va trobar una àliga marcenca, a la zona coneguda com les Masietes, en el terme de Vespella de Gaià. L’any passat, els agents rurals, en aquest mateix indret, ja van recollir dos exemplars morts per electrocució. La necròpsia va confirmar la mort per electrocució.

En cada cas que es confirma la mort per electrocució d’una espècie protegida es notifica a la companyia titular de la línia, a efectes que sigui coneixedora dels fets. En el cas que hi hagi una simultaneïtat de casos en uns mateixos suports, cal fer les correccions per evitar aquest tipus d’accidentalitat que afecta aquestes espècies, encara que, segons la normativa, aquestes instal·lacions compleixin la legalitat vigent que existia en la data que es van construir. En altres casos, han corregit els suports, evitant que les aus s’electrocutin a l’aturar-s’hi.

Un cos d’un altre duc es va recollir a menys de 500 metres de la cruïlla de la carretera de Renau amb la TP-2031 –de Tarragona a Santes Creus–. En aquest cas tot indica que el rapinyaire va morir atropellat.

El diumenge passat van recollir un altre duc, en aquest cas al terme del Catllar. Es va recuperar a prop d’unes parcel·les. Probablement presentava algun cop, però no s’observa lesions externes. Es va portar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge i possiblement es recuperarà.

Finalment, un particular va trobar un xoriguer a prop del pantà del Gaià. Era un exemplar adult, es trobava en bon estat i els agents els van alliberar.

Comentarios
Multimedia Diari