Els Bombers activen un dispositiu especial per donar resposta a l'elevat ric d'incendis

El cap de grups operatius especials, Sebastià Massagué, ha alertat que l'aire càlid agreujarà el perill de focs i demana que s'evitin les inhibicions

19 mayo 2017 22:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Bombers de la Generalitat han activat un dispositiu especial per donar resposta a la situació d'alt risc d'incendis forestals, especialment aquest dimecres quan es preveu que les temperatures puguin fregar els 40 graus a les comarques de Ponent. El cap de grups operatius especials dels Bombers de la Generalitat, Sebastià Massagué, ha explicat en declaracions a l'ACN que es distribuiran mitjans aeris arreu del territori i es reforçaran amb més personal els parcs de bombers. Massagué ha avisat que el risc d'incendis forestals continuarà elevat fins al pròxim cap de setmana ja que l'entrada de vent de Ponent agreujarà aquest risc i podria complicar les tasques d'extinció en cas d'incendi.

En aquest sentit, Massagué ha indicat que s'ha volgut conscienciar la població per tal d'evitar les possibles inhibicions.

Les zones més afectades per aquesta onada de calor seran Catalunya Central, la plana de Lleida i les terres de l'Ebre. Aquesta onada de calor, pròpia de l'estiu, farà disparar les temperatures i s'assoliran valors d'entre 33 i 38 graus a Ponent i interior de les Terres de l'Ebre, entre 31 i 36 graus a la resta de l'interior de Catalunya i al Prelitoral, i d'entre 26 i 31 graus al litoral.

Massagué ha insistit a demanar que s'evitin les inhibicions durant aquest dies i també al cap de setmana ja que amb l'entrada de vent de Ponent agreujarà el ric d'incendis i, en aquest sentit, ha remarcat la complicació de les tasques d'extinció en cas d'un incendi. Així mateix, El cap de grups operatius especials dels Bombers de la Generalitat també ha aconsellat que les persones que es desplacin a fer activitats al medi natural s'hidratin constantment i busquin les zones més obagues per evitar els cops de calor.

Protecció Civil ha emès un avís de risc per calor aquest dimecres a la demarcació de Lleida i a les Terres de l'Ebre i per dijous al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona. A partir de dijous, les temperatures baixaran ràpidament als valors habituals per aquesta època de l'any.

Comentarios
Multimedia Diari