Els Bombers donen per controlat l'incendi a prop de la carretera T-310 a Riudoms

Ja s'han reobert els dos carrils en ambdós sentits de la marxa

19 mayo 2017 18:17 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Deu dotacions dels Bombers de la Generalitat s'han desplaçat aquesta tarda a Riudoms per apagar un incendi de xiprers a l'alçada del quilòmetre 7 de la carretera T-310. L'avís s'ha rebut a les 17.10 hores. Segons el Servei Català de Transit l'incendi ha obligat a tallar totalment la via, en els dos sentits de la marxa. Cap a les 19.20 hores aproximadament la situació viària s'ha normalitzat.

Els Bombers han donat per controlat l'incendi cap a les 18.50 hores. A hores d'ara 7 dotacions dels Bombers encara continuen treballant en l'extinció.

Avui, alt risc d'incendi

Protecció Civil de la Generalitat manté la fase d’ALERTA del Pla d’emergències per risc d’incendis forestals a Catalunya INFOCAT per l’elevat risc d’incendi forestal generalitzat a tot Catalunya i que és extrem a l’Empordà i les Terres de l’Ebre.

Atès l’elevat risc d’incendi forestal, un cop valorat pel comitè tècnic del Pla INFOCAT reunit aquest matí al Departament d’Interior, aquesta tarda s’ha restringit l’accés al Parc Natural dels Ports i al Parc Natural de la Serra del Montsant. Aquesta restricció s’afegeix al tancament dels accessos als massissos del Montgrí i de Cap de Creus per part dels Agents Rurals aquest matí. 

Amb aquesta restricció, queda prohibida la lliure circulació de persones per aquests espais naturals i tanmateix queda prohibida l’escalada i altres activitats de lleure dins dels límits dels massissos amb accés restringit. 

Als ajuntaments de totes aquestes zones s’ha demanat que extremin la vigilància a l’entorn forestal dels seus termes municipals amb policies locals i els voluntaris municipals de Protecció Civil.

L’activació en alerta s’ha decidit en la reunió al departament d’Interior del Comitè Tècnic del Pla INFOCAT per fer seguiment del risc d’incendi forestal. La reunió l’ha presidit el director general de Protecció Civil, Joan Delort amb assistència del subdirector d’Agents Rurals, Pere Omedes, comandaments i tècnics de Protecció Civil de la Generalitat, Telèfon d’Emergències 112 de Catalunya Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, SEM i Servei Meteorològic de Catalunya. En la reunió del comitè també s’havia proposat avaluar el tancament dels massissos accessos al Part Natural dels Ports i al Parc Natural de la Serra del Montsant i que finalment els Agents Rurals realitzaran en el dia d’avui. 

Es preveu que l’alerta del Pla INFOCAT es mantingui demà. 

Cal ser especialment curosos i evitar conductes negligents que poden provocar un incendi com llençar burilles des d’un vehicle, que encara que semblin apagades, poden revifar amb la corrent d’aire i iniciar un foc de marge i estendre’s amb rapidesa.

 

Comentarios
Multimedia Diari