Els Gegantons estrenaran vestuari per la Festa Major de Sant Joan de Valls

L'Ajuntament de la ciutat ha obert un concurs dirigit a professionals del disseny i la confecció d'indumentàries festives per tal d\'escollir la millor opció seguint els criteris preestablerts

19 mayo 2017 23:19 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest Sant Joan, els Gegantons de Valls estrenaran nova indumentària, una acció que s’inclou en el pla de millora de la imatgeria de la ciutat.

Els vestits actuals van ser renovats per última vegada per les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela del 2001, ara fa 14 anys. Des de l’actual colla de geganters, integrada a la Unió Anelles de la Flama, es considera que estan en mal estat i és per aquest motiu que es va plantejar la necessitat de dur a terme aquesta renovació.

A partir de la demanda, l’Ajuntament ha convocat un concurs per seleccionar la millor proposta a partir d’unes bases de convocatòria redactades pels geganters, la comissió d’actes rituals i Seguici Cerimonial i la Xarxa de Cultura.

L’objectiu és que el Gegantó Lladrefaves i la Gegantona tinguin nous vestits per la Festa Major de Sant Joan 2015, tot mantenint la identificació de les figures, els personatges i de l’època històrica que representen, és a dir, el barroc català. El pressupost màxim és de 8.264 euros.

Un cop redactades les bases, s’ha posat en marxa un concurs obert dirigit als professionals dels sectors del disseny i la confecció d’indumentàries festives, que podran presentar els seus projectes fins el 26 de març. Finalment, una comissió formada per representants dels geganters, la comissió d’actes rituals i Seguici Cerimonial, tècnics externs i de l’Ajuntament valoraran les propostes seguint els criteris establerts prèviament.

En la festa major passada van ser els Gegants de la ciutat els que van estrenar indumentària, dissenyada i confeccionada per Amadeu Ferré. Es tracta d’un professional de llarga trajectòria que ha treballat en espais com el Gran Teatre del Liceu, en companyies teatrals com Dagoll Dagom o en programes de televisió com Força Barça i Crónicas Marcianas.

Ara, amb la renovació dels vestits dels Gegantons es donarà continuïtat als treballs de millora de la imatgeria vallenca. En aquest sentit, recentment, i en el context del 250è aniversari del Gegantó, el Lladrefaves va ser objecte d’estudi dels Tallers de Conservació i Restauració de Béns Culturals de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tortosa, un projecte que també va incloure una intervenció.

Amb aquesta acció, es va poder conèixer la història material de l’element del seguici festiu vallenc més antic. Segons la tradició, l’obra és de 1764 i el seu autor és l’escultor Lluís Bonifàs i Massó. D’altra banda, a la Gegantona també se li ha fet una petita intervenció per reparar diferents desperfectes ocasionats durant les actuacions.

Comentarios
Multimedia Diari