Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona Tradició

Els Gegants Moros i Negritos de Tarragona, en un congrés internacional a Reus

Se celebrarà a Reus del 12 al 15 d’octubre en el marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana

Diari de Tarragona

Whatsapp
Els Gegants Moros, en les passades festes de Santa Tecla.

Els Gegants Moros, en les passades festes de Santa Tecla.

Els Gegants Moros i Negritos de Tarragona participaran el diumenge 15 d’octubre a la Mostra internacional de Gegants que es realitzarà a Reus en el marc del Congrés Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva “Món Gegant”. A la trobada hi participaran figures i imatgeria festiva de tot Europa.

El Congrés se celebra del 12 al 15 d’octubre a Reus en el marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana i pretén ser un punt de debat i reflexió sobre el paper de la imatgeria, el seu context i el seu entorn com a forma d’expressió i celebració col·lectiva en l’àmbit local, nacional i internacional.

Tarragona-gegants
El Negrito i la Negrita. FOTO: Lluís Milián

Ponències, xerrades i debats serviran per analitzar les confluències i les diferències de les diverses tradicions i representacions de les figures festives d’arreu del món. La cita comptarà amb experts i estudiosos provinents de diversos països europeus, el Japó i els EUA, a més de Catalunya i d’Espanya i amb la participació de figures i colles provinents de països com Bèlgica, França, Itàlia, Àustria o Portugal.

Tots aquests actes serviran per impulsar i per donar més valor al fet geganter a Catalunya. El territori català gaudeix d’un gran volum de figures, colles i membres que les composen, la Federació Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya està formada actualment per 416 entitats geganteres, i en el conjunt del territori català es coneix l’existència de més de 4.500 figures.

Per tant, l’organització del Congrés Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva ajudarà a fomentar l’estudi en profunditat i la catalogació de la imatgeria, així com la millora del prestigi i el reconeixement del món geganter català arreu.

Els horaris de les activitats de diumenge on participen els Gegants Moros i Negritos de Tarragona son els següents:

  • 9 h, a la Plaça de la Llibertat, plantada de gegants internacionals, estatals, catalans i la Mulassa i els Gegants de Reus.
  • 11 h, des de la Plaça de la Llibertat, cercavila amb els gegants participants. Recorregut: plaça de la Llibertat, carrer de Llovera, plaça de Prim, raval de Jesús, raval de Martí i Folguera, raval de Robuster, Fossar Vell, plaça de Sant Pere, carrer Major, plaça del Mercadal, carrer de Monterols, plaça de Prim, carrer de Llovera i plaça de la Llibertat.
  • 13 h, a la Plaça de la Llibertat, arribada dels gegants, balls finals i parlaments.

Temas

Comentarios

Lea También