Els Mossos d’Esquadra denuncien els organitzadors de la festa il·legal de Querol

La ‘rave’, que ha arribat a aplegar unes 500 persones durant el cap de setmana, es dona per finalitzada

 

26 junio 2017 15:28 | Actualizado a 27 noviembre 2017 13:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d’Esquadra han aixecat una acta administrativa als organitzadors de la festa ‘rave’ il·legal que s’ha celebrat aquest cap de setmana en una zona boscosa de Querol (Alt Camp). Segons han informat fonts policials, cap a les dues del migdia d’aquest dilluns els agents han denunciat a l’organitzador i a dos col·laboradors seus per la celebració d’una festa no autoritzada. A més, els mossos han mantingut els controls als camins d’accés i han fet proves d’alcoholèmia i drogues als conductors que abandonaven el lloc. Segons l’alcalde de Querol, Jordi Pijoan, la festa ja ha finalitzat i aquest migdia només hi quedava un grup de persones recollint. En les pròximes hores, el consistori avaluarà l’estat en què han quedat els terrenys -que són propietat d’un banc- i els camins d’accés, després que la celebració hagi arribat a aplegar fins a 500 persones.

Segons fonts policials, ara els Mossos d’Esquadra adreçaran la denúncia interposada als organitzadors als serveis territorials del Joc i d’Espectacles de Tarragona, que fixarà la possible sanció econòmica. 

Aquest diumenge alguns participants ja van començar a marxar, però durant aquesta nit passada encara hi quedaven una setantena de vehicles. Aquest dilluns, els mossos els han fet aturar la música i està previst que l'espai quedi desallotjat durant la jornada. 

Segons Pijoan, els organitzadors han assegurat als Agents Rurals que recollirien els residus generats per la festa. “Esperarem a què s’acabi del tot i avaluarem com està el camp i l’entorn”, ha apuntat. 

La ‘rave’ s’ha desenvolupat des de la nit de la revetlla de Sant Joan en una zona protegida i amb avisos actius per alt risc d’incendi. El terreny pertany a un banc i tot sembla indicar que estaria embargat, segons l’Ajuntament. La nit de dissabte a diumenge s’hi haurien aplegat fins a 500 persones de Catalunya, l'Aragó, Andorra i el País Valencià.

El consistori apressa les administracions perquè es revisin els protocols i es redacti, finalment, el pla de gestió de l’espai natural per poder regular els usos que s'hi poden portar a terme. A més, l'Ajuntament no descarta tancar camins amb cadenes per evitar l'accés i estudiarà la redacció d’una nova ordenança municipal. L’octubre de l’any passat ja es va celebrar una altra festa il·legal a la zona. 

Comentarios
Multimedia Diari