Els Mossos desarticulen una xarxa criminal de tràfic de drogues a Tarragona

La organització estava formada per tres grups perfectament organitzats i conxorxats per la venda i distribució de cocaïna. L'operació s'ha saldat amb 45 detinguts.

16 junio 2017 08:55 | Actualizado a 17 junio 2017 16:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat, en dues fases, una xarxa criminal de tràfic de drogues a Tarragona, formada per tres grups establerts a diferents municipis, amb un balanç de 45 detinguts, informa el cos policial. Els detinguts, de nacionalitat espanyola i marroquí, han estat acusats de delictes contra la salut pública i de pertinença a organització criminal.

Dos dels grups es dedicaven, presumptament, a la venda de les drogues a Tarragona i el tercer, els subministrava les substàncies des del municipi veí de Torredembarra. Setmanalment, aquests grups transportaven petites quantitats de droga en combois de dos o tres vehicles -un per portar-la i els altres, per vigilar i evitar controls policials- als punts de distribució.

Els grups setmanalment desplaçaven la droga als punts de distribució, en petites quantitats, en combois de dos o tres vehicles

Els lliuraments de les drogues els feien en petites quantitats, de 500 grams, amb tal d'evitar que, en cas de ser detectats, els intervinguessin grans quantitats d'estupefaents. A més, els grups es dedicaven a cultiu de marihuana a diferents pisos que havien ocupat de la ciutat de Tarragona, per posteriorment vendre-la.

La investigació, tutelada pel jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona, es va iniciar al novembre del 2016 i s'ha desenvolupat en dues fases. El passat 18 de maig, els Mossos d'Esquadra van actuar en els punts de distribució a Tarragona, en una operació centrada sobretot al barri de Sant Salvador que es va tancar amb 27 detinguts, un d'ells, un presumpte capitost. Es van intervenir més de 13.000 euros en efectiu, drogues de diferents tipus, principalment cocaïna, i estris per a la venda i distribució. A més, els agents van localitzar dues plantacions de marihuana en dos pisos que l’organització havia ocupat.

Dos dels grups es dedicaven a la venda de les drogues, el tercer era l’encarregat de proveir-los de substàncies

La segona fase es va fer aquest passat dilluns entre Torredembarra, Tarragona i Creixell, amb un balanç de 18 detinguts, entre ells, dos líders que havien substituït el cap arrestat al maig. Aquesta vegada els policies van decomissar més de 15.000 euros en metàl·lic, 4,5 kg de haixix i altres substàncies en petites quantitats.

Quatre dels arrestats van ingressar a presó, i 13 van quedar en llibertat amb càrrecs. La resta de detinguts estant pendents de que el jutge els citi a declarar.

Comentarios
Multimedia Diari