Els Pallaresos, La Móra i Constantí centren l’activitat castellera del cap de setmana

Després de diverses setmanes d’activitat frenètica les colles afronten diades de rodatge

04 agosto 2018 16:22 | Actualizado a 04 septiembre 2018 11:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després d’un final de juliol espectacular i d’obrir el mes d’agost amb una diada de la magnitud de Firagost, les colles castelleres del Camp de Tarragona preveuen aixecar una mica el peu de l’accelerador per afrontar un mes d’agost que marcarà un abans i un després aquest 2018 amb cites com La Bisbal, Sant Magí, El Catllar o Sant Fèlix.

Tot i això, tres diades centren l’atenció de l’activitat castellera al nostre territori, amb intencions destacables de colles com els Nois de la Torre o els Xiquets del Serrallo. 

La diada de la urbanització de la Móra de Tarragona, que celebra la seva festa major, acull aquest dissabte a quatre formacions castelleres. La Colla Joves Xiquets de Valls arriba a La Móra en un gran estat anímic, després de completar el tercer 2de8 sense folre a la diada de Firagost, el segon completat que veu la plaça del Blat.

Amb l’objectiu d’encarar reptes superiors aquest mes d’agost, a la urbanització tarragonina aprofitaran per donar rodatge als castellers menys habituals i portaran castells de vuit bàsics, a més d’alguna estructura de la gamma alta de set. Els Castellers d’Altafulla, per la seva banda, volen seguir sumant castells de set pisos.

Després d’una primera mitja temporada més fluixa del que haguessin imaginat a principi de curs, els de Pol Munté volen portar, per segon cop enguany, el 3 i el 4de7 en una mateixa diada. Si els altafullencs aconsegueixen arrossegar prou camises, hi voldran sumar el 5de6 i el pilar de cinc, i completar així la millor diada d’aquest 2018.

Els Nois de la Torre també volen ser ambiciosos i no deixar passar el gran moment de forma que estan vivint actualment. Davant un cap de setmana amb dues cites (diumenge també seran als Pallaresos) dosificaran les forces, centrant els seus esforços en la cita de demà. Això si, amb una premissa clara: completar sis castells de set entre totes dues actuacions. Els objectius d’aquesta tarda passaran per dur els dos castells bàsics de set pisos i sumar-li una de les dues estructures amb el pilar al mig. Els Tirallongues de Manresa també seran presents amb la intenció de completar alguna estructura de la gamma alta de set.

Avui, Constantí també acull la diada de la seva festa major que enguany comptarà amb els Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo. Els ratllats, marcats per algunes baixes vacacionals, aprofitaran per rodar estructures bàsiques de vuit pisos i acompanyar-les d’algun castell de la gamma alta de set. Els Xiquets del Serrallo, per la seva banda, volen portar-hi la millor diada d’enguany. Si l’assaig de divendres acompanya, els de la camisa blau marí hi voldran estrenar el 3de7 amb el pilar i acompanyar-lo del 3de7 i el 4de7 amb el pilar.

Castells de vuit als Pallaresos 

La diada dels Pallaresos és l’única cita castellera del diumenge a la demarcació i, amb tota probabilitat, serà la que veurà els millors registres del cap de setmana. Els Xiquets de Tarragona voldran posar una marxa més respecte als objectius del dia anterior i sumar el 5de8 als dos castells de vuit bàsics. Els tarragonins han completat la catedral en dues ocasions aquesta temporada i és el castell més gran que han completat enguany.

Els Nois de la Torre també voldran fer una passa endavant respecte del dia anterior i a banda dels castells de set amb el pilar, volen portar el 5de7 per primer cop fora de casa aquest 2018. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau  volen augmentar el nombre de castells de vuit. A Constantí hi portaran el 3de8 i l’acompanyaran de castells de set i mig com el 2de7 o el 4de7 amb el pilar. 

Comentarios
Multimedia Diari