Els Pallaresos redecoren tres centres transformadors d'Endesa

L'Ajuntament vol convertir les casetes en un itinerari. Ha demanat permís per pintar-ne tres (carrers Noguera, Gregal i Camí dels Plans) i l'objectiu és promoure l'art urbà.

24 agosto 2020 07:20 | Actualizado a 25 septiembre 2020 18:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tres centres de transformació elèctrica situats al municipi dels Pallaresos (carrer Noguera, carrer Gregal amb Llevant i prolongació del Cmaí dels Plans) presenten des d'aquests dies una imatge més agradable de la que tenien mesos enrere, on els grafittis trencaven la pintura neutre d'aquestes casetes d'obra.

L'actuació no és simplement de neteja, sinó que té un objectiu cultural motivat per l'Àrea de Personal, Igualtat i Turisme de l'Ajuntament. La regidora responsable, Araceli Molina explica que "es pretén atraure nous visitants al mateix temps que dignificar espais".

L'Ajuntament va demanar permis a Endesa, titular de les subestacions, poder pintar les casetes amb "estil" de manera que poguessin eliminar la brutícia dels grafitis i donar una imatge més agradable. L'empresa va donar permís i aquests dies s'han anat embellint tres de les estacions transformadores.

En aquesta primera edició, l'Ajuntament va fer públiques unes bases per convocar artistes que decoressin les casetes. Els artistes són Anna González (coneguda com a Maga), Justo Heras i el col·lectiu La Sombra, format per Ferran Orta i Henry Knight.

Els requisits necessaris per poder dur a terme aquesta acció són evitar temes polítics i religiosos, deixar lliures les reixes de ventilació de les casetes i mantenir visibles les senyals que alerten del perill d'electrocució en cas d'accedir a dins de la caseta i manipular qualsevol dels aparells existents.

Endesa ha informat que és habitual a Catalunya es demanin accions d'aquestes característiques i ha recalcat que els municipis de la zona del Camp de Tarragona són els que més han fet servir aquest "art urbà" per embellir els  centres transformadors. Els peticionaris són: ajuntaments, associacions, particulars... L'elèctrica dóna permís i no posa cap taxa per fer-ho. fins i tot agraeix que hi hagi una decoració més agradable que grafitis sense sentit.

La regidora explica que les pròximes accions municipals aniran encaminades a embellir l'entorn de les casetes i a seguir pintant les que quedin amb l'objectiu de crear un recorregut com el que hi pot haver en localitats com Penelles o Fanzara. 

Comentarios
Multimedia Diari