Els Reis Mags ja són aquí

Repassa en aquesta fotogaleria l'arribada de Ses Majestats a diferents ciutats de la demarcació

19 mayo 2017 23:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Reis Mags d'Orient han arribat en vaixell a Tarragona i milers de persones els han acompanyat en el seu recorregut pels carrers de la ciutat. Com és tradició, Melcior, Gaspar i Baltasar han desembarcat al Serrallo i després s'han traslladat al carrer Reial. Allà els esperaven les 17 carrosses, entre les quals una de nova que està dedicada als Jocs Mediterranis del 2017. La comitiva de Ses Majestats, formada per més de 200 persones, ha repartit quatre tones i mitja de caramels, una més que l'any passat. Un 'mapping' sobre la façana de l'Ajuntament ha donat la benvinguda als Reis Mags a la plaça de la Font, on l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, els ha lliurat les claus de la ciutat.

 

Unes 25.000 persones, segons les estimacions de l'Ajuntament, han acompanyat els Mags durant tot el recorregut pel centre de la ciutat. Els carrers i els balcons s'han omplert de tarragonins per contemplar la comitiva reial, formada per una multitud de persones. Els ciutadans han pogut conèixer el "Fòrum Tarragona 2017", la nova carrossa dels Jocs Mediterranis que ha estat acompanyada per un equip de voluntaris.

 

Ses Majestats han arribat en vaixell i amb moltíssima puntualitat, uns minuts després de les sis de la tarda al Serrallo. Allà els han rebut les sirenes dels vaixells i barques del Port, i les tradicionals 21 salves pirotècniques. Els Reis han desembarcat al Moll de Costa, on els esperaven per rebre'ls l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i la tinent d'alcalde de Cultura, Begoña Floria.

 

El rei Gaspar ha estat l'encarregat de saludar els tarragonins i ha demanat als pares i mares que, a banda dels regals, ensenyin als seus fills i filles els valors de l'amistat i la bondat cap als altres. "Cal dir no quan és un no i tenir força de voluntat per mantenir-ho", ha apuntat. A més, el rei ros ha subratllat que els Mags no s'obliden dels nens malalts i ha desitjat que amb la seva màgia els puguin curar.

 

Encara amb temps per recollir les últimes cartes dels més menuts, els tres Reis Mags s'han traslladat en cotxes fins al carrer Reial, on s'ha donat el tret de sortida a la Cavalcada. La comitiva ha estat encapçalada per la Guàrdia Urbana motoritzada, l'esquadró de genets romans, la Guàrdia Urbana a cavall de gran gala i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona. També han lluït, entre d'altres,la carrossa de l'Estel que els ha guiat fins a la ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l'Elefant.

 

Ses Majestats han repartit quatre tones i mitja de caramels aptes per a celíacs. La rua ha passat per la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer Unió, ha fet dos tombs a la Rambla Nova, ha pujat pel carrer Sant Agustí, Portalet i ha acabat a la plaça de la Font, on s'ha projectat un 'mapping' audiovisual sobre la façana del Palau Municipal. Allà, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, els ha lliurat les claus de la ciutat perquè, durant tota la nit i matinada, els reis i els seus patges puguin repartir milers de regals.

Comentarios
Multimedia Diari