Els Súpers aturen el Senyor de les Ombres

La màgia de centenars de nens i nenes de la província retorna els malvats als llibres a la Supernit a les biblioteques

01 junio 2019 03:31 | Actualizado a 03 junio 2019 16:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El treball era ardu i perillós però centenars de nens i nenes de tots els racons de la demarcació no ho van dubtar ni un segon i es van posar a la feina.

Ahir puntualment a les vuit del vespre, els Súpers amb les indispensables orelles èlfiques, van presentar-se a les seves estimades biblioteques on estaven convocats per aturar el que semblava inevitable, que el Senyor de les Ombres alliberés els malvats que havia tret dels llibres per amagar-los al seu nefast bagul.

Petits i petites de totes les edats, amb els pares, mares i alguns iaios i iaies van exhaurir dies abans pràcticament totes les invitacions per tal d’ajudar la Nenúfar i la Matoll en la seva comesa. I ho van fer a Tarragona, a Reus, a Tortosa, a Salou, a Santa Bàrbara, a Constantí, a Móra d’Ebre, a Sant Carles de la Ràpita...

Amb els ulls oberts com taronges, nervis i expectació seguien les indicacions dels bibliotecaris al peu de la lletra per tal de no cometre cap error perquè cada detall comptava i eren conscients del terrible poder al qual s’enfrontaven. Ho aconseguirien? Ningú no ho sabia amb certesa. 

 

La història de la família del Super3 feia dies que corria. Ara un grapat de llibres d’aquí, ara un altre d’allà, els relats van anant desapareixent de manera misteriosa de les biblioteques de tot Catalunya. Misteriosa? No. Darrere estaven les fosques estratègies del Senyor de les Ombres, qui va fer arribar la seva amenaça a tothom.

Així, bruixes, fantasmes, llops, vampirs, mòmies, zombis, reines ambicioses, pirates... A tots aquests tètrics personatges els va fer saltar de les pàgines dels clàssics dels contes per a donar-los vida en el món real.

Com a tot arreu, a la Biblioteca Pública de Tarragona, uns 150 menuts van participar activament en la recerca de pistes que els portarien fins a la paraula màgica, aquella que aturaria el malvat Senyor de les Ombres.

Volien fer màgia? «Sí», sens dubte. I no va caler cap curset perquè tots els congregats ja sabien què s’esperava d’ells exactament, sense vareta ni res. Era suficient amb les seves super orelles i la paraula misteriosa... Que havien d’esbrinar.

Els enemics de la nit van ser fàcilment identificables. A saber, el llop, la bruixa, el fantasma, el pirata, la mòmia i el dimoni.

Amb la valuosa informació sobre a qui  s’enfrontaven, els participants van haver d’expulsar les energies negatives, ara sacsegem el cap, ara els braços, ara les cames i les mans. Això que semblava un ball d’estiu va servir per quedar-se només amb la màgia positiva, la que havien d’utilitzar.

I immediatament, la sala va emmudir amb un missatge en directe de la Nenúfar i la Matoll!, des de l’amagatall del Senyor de les Ombres. Era importantíssim i parlava d’unes pistes que havien de trobar a la mateixa biblioteca.

Amb aquest panorama van començar a fer-lo. No hi havia temps a perdre. Arribava l’hora de la veritat, l’hora en la qual l’amenaça es compliria. On estaven amagades aquestes pistes?

«A una habitació de la sala infantil on ningú no pot anar per tu i si no vas se t’escapa». El lavabo, el lavabo cridaven tots alhora. «A un lloc on has d’anar quan has d’agafar un llibre i també quan has de tornar-lo». Al taulell, al taulell. «A vora de l’entrada, on posa l’agenda de les activitats».

El que va quedar clar és que la sala infantil de la biblioteca no tenia secrets per a ells. Al final la paraula màgica estava clara, Sortiu. Però... Sortiu era el que el Senyor de les Ombres utilitzava per manipular la voluntat de les seves criatures malignes. Llavors, la bibliotecària, la Imma Pujol, els va fer pensar. «Millor no, millor no», va decidir l’Imma. «A veure, què pot ser». I meditant meditant van provar la mateixa paraula però a l’inrevés.

Uitros, uitros, uitros...
Uitros? Bé estranya.
Comencen a provar, Uitros, Uitros, pares inclosos, acompanyats del gest màgic, tornen a connectar amb la Nenúfar i la Matoll en el terrible instant en què el Senyor de les Ombres es disposa a alliberar tota la malvada tropa. I quan per un moment semblava que no ho aconseguirien, el bagul es tanca amb els monstres dintre. 

Havien reeixit. No obstant això, de cop sona el timbre. Qui serà? L’enfadat Senyor de les Ombres? Les bibliotecàries porten una capsa, regal de la família Super3. Són els llibres retornats amb els personatges atrapats de bell nou entre les seves pàgines. Un diploma per la seva gesta i una foto de grup van finalitzar la sessió fins a la propera aventura... L’any vinent.

 

L’objectiu
Promoure la lectura entre els menuts

Més de 270 biblioteques de tot Catalunya van viure ahir amb èxit de participació la segona edició de la ‘Supernit a les biblioteques’, una iniciativa del Super3, el Departament de Cultura i les biblioteques públiques municipals per tal de promoure la lectura i aquestes sales entre el públic infantil.

La Supernit és el colofó d’una de les històries creades pel Super3 que es va difondre tant pel canal Super3 com al web super3.cat, l’aplicació de vídeo per a mòbils i tauletes del Super3 i la televisió connectada.

Els dies previs a l’activitat les sales han ofert tallers relacionats amb la Supernit. Un dels més destacats ha estat ensenyar els participants a fer-se les importantíssimes orelles èlfiques, totes elles amb elements casolans. Aquest era el primer pas per aprendre a utilitzar la màgia positiva i reeixir en l’aventura. 
La Supernit s’emmarca entre els objectius recollits al Pla de Lectura 2020.

Comentarios
Multimedia Diari