Els Tres Tombs més matiners de la comarca, demà a Valls

300 participants d'arreu de Catalunya i Castelló passejaran amb els seus equins i carruatges pel centre de la ciutat

19 mayo 2017 16:45 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Tres Tombs de Sant Antoni de Valls, un dels més matiners de la província, enguany únicament superats pels de Santa Coloma de Queralt, arribaran demà a la seva 38a edició des de la recuperació.

Un total de 300 participants arribats d’arreu de Catalunya i comarques de Castelló passejaran amb els seus cavalls, ponis i tot tipus d’equins pels carrers principals de la ciutat.

La comitiva es posarà en marxa a les 11.30 h des de l’avinguda Francesc Gumà, al barri del Fornàs, i es dirigirà cap al centre de Valls on es donaran tres tombs al voltant de l’església de Sant Antoni fins a les 14 h. Abans de l’inici, tots els participants gaudiran a partir de les nou del matí als molls de l’estació de tren d’un esmorzar popular.

Durant el recorregut es podran veure carros carregats de caixes, carbó, llenya, cereals, sacs, botelles i palla estirats per dos, tres, quatre o cinc cavalls. També destaca la col·lecció de carros de bocois, d’una a quatre peces, que rememora la importància de la vinya i del comerç del vi a Valls.

Entre els carros més imponents hi ha els de traginers o d’agència, entre els quals destaquen els dos de propietat de la Societat de Sant Antoni de Valls. Un és el construït pel carreter vallenc Bonet, que participa en els Tres Tombs des dels anys 40 del segle passat, mentre que el segon és el carro gran de traginers, restaurat íntegrament el 2011 i que tanca la comitiva des de l’any 1987.

Comentarios
Multimedia Diari