Els Xiquets de Tarragona engeguen motors a la plaça del Rei aquesta tarda

Els acompanyaran a aquesta cita la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Reus i els Castellers de Sabadell

14 abril 2018 14:04 | Actualizado a 14 abril 2018 14:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Com ja va sent habitual els darrers anys, la plaça del Rei serà l’escenari avui, a partir de dos quarts de sis de la tarda, de la Diada d’Inici de temporada dels Xiquets de Tarragona. La cita, avançada al dissabte per evitar coincidir amb la manifestació convocada demà a Barcelona, reunirà a dues colles més de la demarcació, els Xiquets de Reus i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, mentre que els Castellers de Sabadell completaran el cartell d’una diada que comptarà amb quatre rondes de castells i no tres, com és habitual.

Els amfitrions voldran mostrar la feina feta al pati d’assaig durant aquest inici de temporada amb la intenció de dur castells de la gamma alta de 7 com el 5de7 o estructures amb el pilar al mig, sense descartar castells com el 2de7, que ja han dut en alguna ocasió a plaça en la seva estrena anual. Els de Sergi Feijoo volen aprofitar l’ocasió per rodar nous castellers de tronc i estrenar canalla de cara als primers castells de vuit pisos de l’any, que arribaran durant les pròximes setmanes.

Per la seva banda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ja ha pogut rodar els castells bàsics de vuit durant el viatge a Sicília i la diada realitzada a Altafulla el passat cap de setmana, on també van completar el 2de7 i el 9de7. Per la diada d’aquesta tarda, tant el 3 com el 4de8 dels del Portal Nou estan gairebé assegurats. Amb tota probabilitat completaran la seva actuació amb castells de la gamma alta de 7, sense descartar algun castell superior si l’assaig d’ahir al vespre ho confirma.

Els Xiquets de Reus iniciaven la seva temporada la setmana passada a la plaça de la Farinera, a escassos metres del seu local d’assaig. Els de la camisa avellana completaven el 5de7, el 3 i el 4de7 amb el pilar i un 4de7, descarregats tots ells amb suficiència. La colla dirigida per Toni Rull buscarà repetir aquestes estructures a Tarragona, sense descartar l’estrena d’alguna estructura de la mateixa gamma com el 7de7.

Els Castellers de Sabadell arriben a la cita d’aquest dissabte després d’haver completat el primer carro gros de l’any a casa el passat cap de setmana, castell que van acompanyar del 7de7 i el 5de7. En aquest sentit, el seu objectiu a la diada tarragonina implicaria repetir el 4de8 i acompanyar-lo d’estructures similars a les de fa uns dies.

La Jove de TGN, a Cornudella
Els Brivalls de Cornudella inicien el seu any casteller a casa en una diada on estaran acompanyats pels seus padrins, la Colla Jove Xiquets de Tarragona. La cita, que se celebra a les sis de la tarda a la plaça de la Vila de la població prioratina, espera veure els primers castells de la gamma alta de sis de la colla local, que l’any passat completava una vegada més el 3 i el 4de7 durant la seva temporada. Avui, el 2de6 podria ser el seu millor castell que acompanyarien dels castells bàsics de sis o, fins i tot, alguna estructura amb el pilar al mig. Al seu costat, la Colla Jove arriba a Cornudella després d’estrenar els dos castells bàsics de vuit la setmana passada a la plaça del Pou d’Altafulla, estructures que voldrà seguir rodant en aquesta diada. Completaran la seva actuació amb algun castell de la gamma alta de set.

Comentarios
Multimedia Diari