Els Xiquets del Serrallo descarreguen el primer 3de7 amb el pilar

Els Xiquets de Tarragona van tornar a ensopegar amb el 5de8 havent-lo de desmuntar dues vegades. A Terrassa la Colla Joves de Valls va estrenar el 4de8 amb el pilar i va sumar el segon 3de9 amb folre

01 julio 2019 05:52 | Actualizado a 01 julio 2019 06:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest diumenge,  30 de juny, la calor va tornar a ser protagonista en les jornades castelleres del país. Amb els termòmetres fregant els trenta graus, la sensació tèrmica era de més calor de la que era i més, a l’hora de realitzar castells. 

La diada central celebrada a casa nostra va ser la de Sant Pere al barri tarragoní del Serrallo, en la que aquest sant, n’és el patró. En ella hi van participar la colla amfitriona dels Xiquets del Serrallo i una altra colla de la ciutat, els Xiquets de Tarragona.

Els locals tenien l’objectiu de fer tres castells de set pisos per primer cop aquesta temporada, repte que ja es van plantejar per la diada de Sant Joan de dilluns passat, però que van haver d’ajornar en desmuntar el 3de7 amb el pilar. 

Van obrir la diada amb el cinquè 3de7 del curs. A segona ronda van reeditar el 4de7 que van estrenar just fa una setmana. A tercera ronda, els tarragonins van tornar-hi amb el 3de7 amb el pilar que aquest cop van poder descarregar.

Per tancar la diada van fer-hi un vano de cinc amb la peculiaritat que van desplegar una bandera LGTBI amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI del dia 28 de juny.

Els Xiquets de Tarragona per la seva banda van obrir amb el setè 3de8 del curs, quasi amb el 100% d’efectivitat en totes les ocasions exceptuant un intent desmuntat. A segona ronda van tornar amb el 5de8.

La catedral dels castells ja la van dur per primer cop ara fa una setmana a la plaça de la Font, però la van haver de desmuntar. Aquest diumenge, el castell compost va tornar a presentar males mides i van tornar a desmuntar-lo. Aquesta vegada però hi van tornar, cosa que semblava que als assaigs havien aconseguit corregir els errors i sols eren nervis. 

A tercera ronda van tornar a alçar la construcció però de nou, van tornar a desmuntar-lo. El castell en qüestió no avisa i en cas de caigudes, és de les més complicades del món casteller, ja que en pujar tanta gent, pot causar lesions importants.

Per mirar de reconduir la diada, els tarragonins van fer el sisè 4de8 de la temporada i el quart que descarreguen. Van tancar la diada amb un vano de cinc.

La tercera colla en actuar-hi van ser els Castellers d’Altafulla que van fer una diada amb castells de sis amb el 3de6 amb el pilar 2de6 i 3de6.

Aquest diumenge a la tarda també va haver-hi diada a l’Hospitalet de l’Infant, amb motiu de Sant Pere, un fet molt recurrent ja que moltes poblacions costeres tenen aquest sant com a patró.

Els Xiquets de Vila-seca van obrir la diada amb el 3de6 i seguidament van fer el 3de6 amb el pilar. A tercera ronda van provar el 4de6 pero el van acabar desmuntant. Finalment no van optar a ronda de repetició i van acabar la diada. 

Els Torraires de Montblanc per la seva banda van fer 3de6, intent desmuntat de 3de6 amb el pilar, 3de6 amb el pilar i 4de6. Van tancar la diada amb el pilar de 4.

Festa Major de Terrassa
Els Minyons de Terrassa van estrenar el primer pilar de vuit amb folre i manilles que es veu aquesta temporada. Ja hi havia hagut veus que per Sant Joan, les dues colles vallenques el durien però finalment no va ser així.

A primera ronda els malves van carregar el 4de9 amb folre, tal com va passar a la diada dels 4 Fuets de Berga. Aquesta temporada, aquest castell sols s’ha pogut descarregar tres cops i s’ha carregat tres cops més. 

A segona ronda encaraven el repte d’estrenar la gamma extra enguany. El castell escollit va ser el 2de9 amb folre i manilles, tot i que als darrers assaigs havien treballat també el 5de9 amb folre. 

El dos emmanillat va pujar a la primera i es va carregar amb rapidesa. A la descarregada el castell va patir una batzegada lateral que els quarts van saber aguantar i d’aquesta manera s’anotaven el primer 2de9 amb folre i manilles.A tercera ronda van fer el 3de9 amb folre i el colofó de la diada va ser el pilar de vuit emmanillat, el primer que es veu enguany. 

La Colla Joves, en la seva vuitena participació en la Festa Major de Terrassa, van sumar el segon 3de9 amb folre de la temporada. A més a més van estrenar-hi el 4de8 amb el pilar, castell que ja se l’havien plantejat a la diada de Sant Joan a Valls. A la ronda de pilars van sumar-hi un altre pilar de set amb folre que en poc temps el volen pujar sobre manilles.
 

Comentarios
Multimedia Diari