Els alcaldes aproven el Pla Estratègic de la Conca de Barberà

El Pla Estratègic 2018-2025 de la comarca marca tres grans línies a treballar: l’economia, el territori i les persones

15 febrero 2019 10:47 | Actualizado a 15 febrero 2019 10:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Conca de Barberà ha validat el Pla Estratègic de Desenvolupament 2018-2025. De fet tenia com a objectiu a donar la possibilitat de participar-hi i de fer aportacions a tots els sectors, entitats o fins i tot persones de la comarca. 

Aquest procés es va cloure aquesta setmana, quan el Consell d’Alcaldes de la comarca va dictaminar-lo favorablement, i finalitzarà definitivament el dia 25 amb la seva aprovació per part del Ple del Consell Comarcal. 

Tot i això, el Pla Estratègic es revisarà anualment per anar-lo adaptant a les circumstàncies de cada moment i fins i tot per incorporar-hi aquelles propostes o esmenes que es considerin adients per assolir els objectius generals. 

El resultat final de tot aquest treball és un document on es proposen al voltant de 250 actuacions que es consideren necessàries per al desenvolupament socioeconòmic de la Conca de Barberà fins al 2025. 

Els objectius generals que es maquen són: canviar la tendència demogràfica de la comarca; millorar l’autoconeixement de la ciutadania; impulsar una economia dinàmica en què treballin persones amb residència a tota la comarca; promoure polítiques que posin en valor el paisatge i la qualitat ambiental; millorar els serveis públics i l’atenció a les persones.
També volen que la Conca de Barberà sigui un destí turístic que destaqui per la qualitat de la seva oferta cultura i tenir un relat comú.
Pel que fa a l’àmbit econòmic es vol treballar per millorar l’atractiu de la comarca a les empreses, i incrementar el teixit institucional a la comarca. A la vegada es vol impulsar la formació com per exemple: electromecànica i agroalimentari.
Tres línies estratègiques
Per aquest motiu el Pla marca tres grans línies estratègiques: l’economia, el territori i les persones. En total es desenvolupen en 67 accions, les quals apleguen un total de gairebé 250 actuacions a portar a terme. 

Comentarios
Multimedia Diari