Els alcaldes del PSC del Camp de Tarragona demanen que cessin els escorcolls i les detencions a càrrecs públics

En un comunicat reclamen impulsar "urgentment" vies de diàleg i d'acord per reconduir una situació "molt preocupant"

21 septiembre 2017 15:34 | Actualizado a 21 septiembre 2017 15:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els alcaldes i alcaldesses de les comarques del PSC del Camp de Tarragona han fet públic aquest dijous la seva petició de què cessin els escorcolls a institucions i les detencions de càrrecs públics que es van iniciar aquest dimecres, ja que aquestes actuacions no ajuden a resoldre el conflicte. Així mateix, també reclamen impulsar urgentment vies de diàleg i d'acord per reconduir una situació que consideren molt preocupant. Pels batlles tarragonins les actuacions policials com les d'aquest dimecres "dificulten encara més una sortida democràtica i cívica". "Ens preocupa la situació que estem vivint i demanem seny i responsabilitat a tothom per reconduir aquesta situació. Fem, amb fermesa i convicció, una crida urgent a retornar a la senda del diàleg i l'acord", continuen.

Els alcaldes creuen que s'està patint un "problema polític de primera magnitud", i en fan culpable a la "inacció política i manca de diàleg del president espanyol Mariano Rajoy i del govern del PP". Amb tot, també asseguren que n'és responsable el Govern de la Generalitat a qui culpen "d'atrinxerar-se" en la confrontació institucional i la unilateralitat. Segons asseguren, "la única solució possible és el diàleg. Per això emplacem al Govern de la Generalitat i al govern espanyol a parlar des del respecte mutu i fer-ho amb caràcter immediat". 

"Fem, amb fermesa i convicció, una crida urgent a retornar a la senda del diàleg i l'acord"

"Proclamem la nostra defensa de les institucions, la llibertat d'expressió i la convivència cívica i el nostre rebuig a una situació que retroalimenta l'odi en una societat que volem democràtica, respectuosa i de progrés", reblen en el comunicat, alhora que condemnen, de nou, "les pressions als alcaldes" que s'ha produït aquests darreres dies. "El problema polític que tenim a Catalunya no es resoldrà ni cridant a la ciutadania a enfrontar-se amb els alcaldes, ni citant-los a declarar a la fiscalia", han conclòs. 

 

Comentarios
Multimedia Diari