Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els alcaldes del PSC del Camp de Tarragona demanen que cessin els escorcolls i les detencions a càrrecs públics

En un comunicat reclamen impulsar "urgentment" vies de diàleg i d'acord per reconduir una situació "molt preocupant"

ACN

Whatsapp
Imagen de archivo de los alcaldes y concejales socialistas en el parque del Anfiteatro de Tarragona. FOTO: ACN

Imagen de archivo de los alcaldes y concejales socialistas en el parque del Anfiteatro de Tarragona. FOTO: ACN

Els alcaldes i alcaldesses de les comarques del PSC del Camp de Tarragona han fet públic aquest dijous la seva petició de què cessin els escorcolls a institucions i les detencions de càrrecs públics que es van iniciar aquest dimecres, ja que aquestes actuacions no ajuden a resoldre el conflicte. Així mateix, també reclamen impulsar urgentment vies de diàleg i d'acord per reconduir una situació que consideren molt preocupant. Pels batlles tarragonins les actuacions policials com les d'aquest dimecres "dificulten encara més una sortida democràtica i cívica". "Ens preocupa la situació que estem vivint i demanem seny i responsabilitat a tothom per reconduir aquesta situació. Fem, amb fermesa i convicció, una crida urgent a retornar a la senda del diàleg i l'acord", continuen.

Els alcaldes creuen que s'està patint un "problema polític de primera magnitud", i en fan culpable a la "inacció política i manca de diàleg del president espanyol Mariano Rajoy i del govern del PP". Amb tot, també asseguren que n'és responsable el Govern de la Generalitat a qui culpen "d'atrinxerar-se" en la confrontació institucional i la unilateralitat. Segons asseguren, "la única solució possible és el diàleg. Per això emplacem al Govern de la Generalitat i al govern espanyol a parlar des del respecte mutu i fer-ho amb caràcter immediat". 

"Fem, amb fermesa i convicció, una crida urgent a retornar a la senda del diàleg i l'acord"

"Proclamem la nostra defensa de les institucions, la llibertat d'expressió i la convivència cívica i el nostre rebuig a una situació que retroalimenta l'odi en una societat que volem democràtica, respectuosa i de progrés", reblen en el comunicat, alhora que condemnen, de nou, "les pressions als alcaldes" que s'ha produït aquests darreres dies. "El problema polític que tenim a Catalunya no es resoldrà ni cridant a la ciutadania a enfrontar-se amb els alcaldes, ni citant-los a declarar a la fiscalia", han conclòs. 

Temas

Comentarios

Lea También