Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els animalistes denuncien els caçadors del Priorat per permetre la caça furtiva a Porrera i Torroja del Priorat

ACTYMA demana a la Generalitat que obri un expedient sancionador a les associacions de caçadors de la comarca

ACN

Whatsapp
Imatge de la web de ACTYMA sobre una altra denúncia a la societat de caçadors

Imatge de la web de ACTYMA sobre una altra denúncia a la societat de caçadors "San Huberto" de Vilafamés

L'Associació Contra la Tortura i el Maltracte Animal (ACTYMA) ha presentat una denúncia als serveis territorials d'Agricultura de Tarragona contra les associacions de caçadors del Priorat per permetre, presumptament, la caça furtiva a Porrera i Torroja del Priorat. Segons l'entitat, els caçadors "disparen en nuclis urbans, rurals i en les proximitats a zones habitades", també "sobre el riu Siurana, on hi ha horts a banda i banda" i ho justifiquen com a "guaita forestal" per poder caçar porcs senglars "sense l'autorització que indica la llei". Per aquest motiu, ACTYMA demana a la Generalitat que obri "un expedient sancionador" contra les associacions de caçadors de la comarca.

Sota aquest paraigües es troba la Societat de Caçadors de Porrera; la Societat de Caçadors Priorat -formada por Bellmunt del Priorat, El Lloar, La Vilella Alta i La Vilella Baixa-; la Societat de Caçadors de Falset; la Societat de Caçadors La Unió de Pobaleda; la Societat de Caçadors Montsant de Cornudella de Montsant i la Societat de Caçadors Sant Jaume Apòstol d'Ulldemolins.

L'entitat recorda que el Codi Penal "dóna resposta jurídico-penal" a les activitats de caça furtiva i "castiga" el fet de caçar espècies "malgrat no tenir la consideració d'amenaçades ni de protegides". La pena "s'agreuja" quan l'activitat il·legal de caçar "es realitza en grup, de tres o més persones".

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También