Els auxiliars de la Residència Alt Camp reclamen més recursos

Els treballadors han posat en relleu les seves reivindicacions de falta de plantilla i mitjans, mentre que el regidor de Salut afirma que, quan hi ha hagut més demanda, s'ha ampliat el personal

19 mayo 2017 20:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En la sessió plenària celebrada dilluns a l’Ajuntament de Valls, el regidor de salut, Martí Barberà afirmà que «el personal de la Residència Alt Camp (RAC) és suficient per a la feina que hi ha».

Aquestes declaracions han provocat la reacció del col·lectiu d’auxiliars d’aquest centre que forma part del Pius Hospital de Valls i que fa anys que posa en relleu les mancances de personal, a més de les deficiències en infraestructures i materials.

«Ens posem les mans al cap quan llegim que el senyor Martí Barberà ha deixat entreveure que som uns mentiders», exclama el col·lectiu a través d’un comunicat. Paral·lelament, una de les treballadores destacava ahir al Diari la falta de personal existent a la residència. «Cada vegada hi ha més pacients assistits. La càrrega de treball ha augmentat, però mai s’han atès les reivindicacions que els treballadors estem fent des de fa vora cinc anys. Únicament es posen pedaços», explicava.

Per la seva banda, Barberà, que és també el president del Consell d’Administració de Gestió Pius Hospital Valls, SA, es defensava dilluns al ple i reafirmava ahir que quan hi ha hagut demanda, s’ha ampliat el personal, afegint que «la despesa en recursos humans feta a la RAC és un 20% superior a les ràtios i al conveni. Són dades estadístiques i totalment objectives». Així mateix, destacava que en els últims anys s’ han augmentat les hores d’infermeria i auxiliars, «uns esforços que van dirigits a millorar les condicions dels residents. Nosaltres no diem mentides».

No obstant això, els treballadors sostenen que les ràtios no han augmentat i Barberà assegura que «si hi ha aquesta percepció, s’ha de debatre de forma interna amb l’empresa, el Consell d’Administració i els treballadors, no fent debats públics».

D’altra banda, el col·lectiu d’auxiliars de la Residència Alt Camp també posa en relleu en el comunicat l’escassetat de recursos, «com l’equipament de grues per poder garantir una millor qualitat de vida». El regidor de salut assegura que n’hi ha quatre i sis de bipedestació, tot i que des de la RAC es matisa: «N’hi ha que no funcionen i s’estan mesos per arreglar-les per falta d’estoc».

La moció del PSC

Tot i que des del col·lectiu d’auxiliars s’assegura que fa anys que «s’està batallant» per resoldre aquests conflictes, el debat s’ha posat ara sobre la taula arran d’una moció presentada pel grup dels socialistes al ple de l’Ajuntament de Valls d’aquest dilluns, on es demanava més personal i noves inversions a la Residència Alt Camp. Concretament, s’instava a redactar i executar un pla d’inversions plurianual per fer remodelacions, dotar el centre de l’equipament necessari i reforçar la plantilla.

La moció no va prosperar amb els 13 vots contraris de CiU i ERC, els set favorables de la CUP, el PSC i ICV i una abstenció del PP

Comentarios
Multimedia Diari