Els balcons de TGN es tenyeixen de blau optimisme

Aquesta és la tonalitat protagonista del cartell de Sant Magí, que signa Dani Pena, però també protagonitza els principals elements tèxtils, el domàs i el mocador, que els ciutadans ja poden adquirir en diferents punts de venda

14 agosto 2020 09:50 | Actualizado a 14 agosto 2020 10:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El blau és el color de la llunyania, de la tranquil·litat, del mar, elements que ens recorden a l’estiu, a l’aire lliure i, sobretot, a l’aigua. Aquesta tonalitat significa frescor i, per tots aquests motius, és sempre un dels protagonistes de la imatge gràfica de Sant Magí.

Aquesta és la tonalitat principal que presenta el cartell de festes d’enguany, una proposta refrescant i atrevida que signa Dani Pena i que presenta una visió zenital de la capella de Sant Magí de Portal del Carro amb un element divertit d’un doll d’aigua sortint-ne junt amb els té trenta anys i és un dissenyador gràfic tarragoní. Pena va estudiar un cicle superior d’Arts Gràfiques a l’Institut Pere Martell i Gràfica Interactiva a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i, actualment, està estudiant un grau de Multimèdia a la UOC, i ha representat la força de l’aigua en una edició més especial que mai de la Festa Major d’agost de Tarragona.

El blau és, doncs, un dels colors que tradicionalment es relacionen amb Sant magí, una tonalitat que pren força en els productes de marxandatge festiu, que també s’adapten als canvis socials que han imposat les mesures d’emergència sanitària preses en els darrers mesos.

Un d’ells és el nou domàs de Sant Magí, un element tèxtil que neix amb l’objectiu de vestir els balcons de les llars tarragonines i de donar-los energia, que edita l’Associació dels Portants de l’Aigua de Sant Magí. Aquest és el primer any que es presenta aquest element de marxandatge en lloc de la clàssica samarreta de festes, una decisió que l’entitat ha pres després de les setmanes de confinament.

«Durant els dies que vam estar tancats a casa, ens vam reunir de manera telemàtica en diverses ocasions amb els membres de l’entitat i vam veure clar que, enguany, la venda de samarretes seria escassa, pel que vam decidir-nos a explorar altres opcions de marxandatge que fossin representatives de l’esperit de les festes i també que servissin per a donar l’aire festiu que imposa una celebració estiuenca, alegre i popular com és Sant Magí», explica el coordinador dels Portants de l’Aigua, Carles Salvador.

Ben aviat, la mateixa actualitat els va donar la resposta. «Ràpidament vam pensar en un element que servís per vestir els balcons, que durant els últims mesos s’han convertit en la nostra principal porta a l’exterior i que han pres importància a la nostra vida», argumenta Salvador, que afegeix que «des de reivindicacions polítiques fins als arcs de Sant Martí, la societat cada cop més està acostumada a vestir els seus balcons i a posar elements que permetin explicar els seus sentiments en temps de poca comunicació, pel que creiem que és un producte que pot tenir una bona sortida».

D’aquesta manera, els representants dels Portants de l’Aigua de Sant Magí veuen en el domàs un element que molts ciutadans poden adoptar per tal de transformar les seves eixides com una manifestació d’adhesió a unes festes populars que han fet un gran esforç per mantenir el seu programa i, alhora, adaptar-se a totes les mesures de seguretat que obliga l‘actual situació sanitària.

El domàs de Sant Magí és una peça tèxtil de gran tampany que, amb el color blau cel com a gran protagonista, mostra la mateixa imatge gràfica del cartell de festes signat per Dani Pena, i que té un preu de venda de set euros. Els interessats poden adquirir-lo a Ràdio Brey (pl. de la Font, 49), Trofeus Badia (c. Mossèn Salvador Ritort i Faus, 15), Fresa y Chocolate (c. Antoni Rovira i Virgili, 11), El Lloro de la Negrita (c. Governador González, 25) i Fruites i Verdures Ton (c. Florenci Vives, 6).

La tradició de penjar el domàs per festes sembla que ha arribat quedar-se, ja que enguany se n’edita un per Santa Tecla, en aquest cas a càrrec de la Fundació Estela i tots els beneficis aniran destinats a activitats complementàries educatives i de lleure per a persones amb diferents capacitats. En aquesta ocasió, els interessats a vestir casa seva podran adquirir el domàs a partir del 20 d’agost a la Botiga de Salut de la plaça Verdaguer i posteriorment als Mercats de Tarragona (25 agost) i a l’Estand oficial al Teatre Tarragona (11 de setembre).

D’altra banda, els més aficionats a vestir-se d’acord amb l’esperit de les festes també compten amb elements tèxtils relacionats amb la Festa Major d’agost. Aquest és el cas del Mocador de Sant Magí que, en aquest cas, també es rugia en les tonalitats blavoses per a reproduir elements del cartell original. En aquesta ocasió, els encarregats d’editar-lo són els responsables del Ball de Bastons de Tarragona i té un preu de venda de 5 euros. El Mocador de Festes es pot adquirir a Ràdio Brey (pl. de la Font, 49), Fresa y Chocolate (c. Antoni Rovira i Virgili, 11), Casa Corderet (c. Merceria, 17), El Lloro de la Negrita (c. Governador González, 25) i el Mercat Central (pl. Corsini, s/n).

Tant el domàs com el mocador són elements que representen la programació d’unes festes de Sant Magí 2020 diferents que, tal com es va anunciar fa setmanes, tindran el seu punt àlgid els dies 17, 18 i 19 d’agost amb els actes més tradicions i imprescindibles, tot i que reformulats per tal de complir amb la normativa actual enfront de la Covid-19. Així mateix, fins més enllà del dia 23 d’agost hi ha programades diferents propostes iniciatives, que sorgeixen tant de la iniciativa d’entitats que ja fa anys formen part de la programació, com d’altres que se sumen a aquest any tan especial. L’alcalde de Tarragona defineix la festa d’enguany com una cita «íntima, segura i possible», adjectius que se sumen a un marxandatge que vol aportar optimisme en temps d’incertesa.

Comentarios
Multimedia Diari