Els barris marítims, desig de tots els partits al Vendrell

Els veïns de la zona sempre s´han sentit oblidats per part de l´Ajuntament. Ara escolten les promeses amb cert recel

19 mayo 2017 22:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els barris marítims del Vendrell se senten abandonats per l’Ajuntament, però ara els partits miren a la zona i reiteren projectes. CiU, PSC, PxC i PP proposen un consell ciutadà perquè els veïns tinguin decisió sobre les infraestructutures.

Els barris s’han queixat de la desconnexió amb el nucli. PxC proposa una rambla des del Club Tennis fins a Sant Salvador i aquí es bifurcaria a l’estació de Sant Vicenç i el torrent dels Aragalls.

També els barris marítims estan mancats de serveis. El PSC planteja «consolidar un centre urbà a Coma-ruga, transformant a plaça dels Germans Trillas en una plaça i revisar la circulació dels carrers centrals per incrementar les illes de vianants i afavorir l’activitat comercial».

Per CiU és clau «ajudar els comerciants per a la contractació i renovació de comerços». També apunta CiU a diversificar amb l’enoturisme, estades de cap de setmana, esportiu, cultural i de congressos», a més de fer «una zona d’autocaravanes que complementi l’oferta de serveis». En el mateix sentit PxC diu que «hauria de guanyar centres lúdics per fer una zona atractiva i amb oferta completa d’oci». Per la seva part el PSCdestaca la necessitat d’un pla estratègic per ordenar i «consolidar i donar serveis a la població resident i promocionar l’atractiu turístic potenciant més aspectes com el turisme familiar i el turisme termal». En aquesta iniciativa el PP destaca la potenciació comercial i hotelera.

Una de les deficiències de la zona són les inundacions. PxC planteja un llac artificial a la confluència de les línies ferroviàries de Tarragona i Roda, que desguassaria pluvials dels Masos, Garrofers, Nirvana i Clotes. La bassa mantindria el nivell transvasant aigua cap un reservori t a la plaça Catalunya o parc dels Enamorats. Des d’aquí serà bombejada per vessar-la a la cala Berenguer.

Fer un aparcament és una iniciativa que fa coincidir tots els partits, com condicionar el parc infantil del Tabaris i recuperar l’antic cinema Brisamar per destinar-lo a usos socials. El PSC recupera l’objectiu de la naturalització de les Madrigueres per a la recuperació del sistema dunar, els estanys i el bosc de ribera.

Comentarios
Multimedia Diari