Els bombers del Parc Químic de Tarragona convoquen una vaga indefinida a partir de divendres

L'aturada pretén desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu que, consideren, prioritza la productivitat en tasques de manteniment per sobre de la seguretat

19 mayo 2017 23:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els prop de 40 bombers que presten els seus serveis al Parc Químic de Seguretat de Tarragona han convocat una vaga indefinida a partir del pròxim divendres 24 d'abril per forçar el desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu. Segons CCOO d'Indústria, que dóna suport a l'aturada, l'acord es troba encallat perquè l'empresa "prioritza la productivitat en feines de manteniment d'equips contra incendis, per sobre d'aspecte de seguretat que haurien de centrar les funcions dels bombers". El sindicat, en aquest sentit, considera "un error" la prevalença d'aquests aspecte productius al tractar-se d'un col·lectiu dedicat a la seguretat.

El Parc Químic de Seguretat està mancomunat per l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT), amb presència al Polígon Nord, Polígon Sud i al Port de Tarragona, i té com a funció vetllar per la seguretat a la Indústria Química de la zona. Els prop de 40 bombers que presten serveis als tres parcs estan contractats per l'empresa FALCK SCI i tenen, segons CCOO, una "alta qualificació" i estan capacitats per actuar davant de qualsevol tipus d'emergència -prevenció, salvament, rescat, seguretat marítima, entre d'altres- que es pugui produir a les indústries químiques.

Comentarios
Multimedia Diari