Els clicks envaeixen Montblanc

Aquest cap de setmana i el vinent la Vila Ducal acull el Festival de Playmobils. Centenars d’aficionats i col·leccionistes no es perdran aquesta cita anual

13 octubre 2018 10:50 | Actualizado a 26 octubre 2018 16:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Al mercat hi passegen nens i gent de totes les edats, races i èpoques. Compren fruita i verdura i estan contents. Però, no és una escena a la vida real. Es tracta d’un dels diorames que porta per nom ‘Tot un món’ i està exposat a l’antiga església de Sant Francesc amb motiu del Clickània, el festival de Playmobil de Montblanc que se celebra aquest cap de setmana i el vinent i arriba enguany a l’onzena edició. Aquestes figures petites d’uns 7,5 centímetres poden protagonitzar qualsevol aventura. Són una de les joguines per a infants més populars.

Al claustre de l’església de Sant Francesc hi ha una nena que li diu a la seva mare que li compri el zoològic. Li agraden els animals i els playmobils.

Com cada any, a la nau central de l’antiga església i a les sales del claustre hi ha l’exposició central de diorames temàtics: ‘Tot un món, La màgia victoriana, Egipte, Canadà: vida a les muntanyes, Àfrica, Ctchulhu s’alça de nou, La vida del samurai, Incendi forestal, Pessebre i una Escena de ciutat. No hi falta cap detall per representar a l’escena i els dioramistes apunten que per fer-ho poden tardar fins a 50 hores de feina, però també afegeixen que gaudeixen del treball. La creativitat, originalitat, paciència, i temps. Aquests són els ingredients per construir un diorama

També, al mateix Claustre de Sant Francesc ha sis botigues on es poden trobar novetats, producte descatalogat, complements, gadgets,... Una d’elles participa per primer cop a Clickània.

A banda de carrers i places de la vila hi ha cinc espais a visitar: l’antiga església i el claustre de Sant Francesc, l’antiga església de l’hospital de Santa Magdalena, el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre i, com a novetat enguany, el Museu del Pessebre de Catalunya obre les portes per mostrar el nou equipament i un diorama dedicat al pessebre.

A més, en dues de les sales del claustre hi ha la possibilitat d’aprendre a muntar diorames. A la sala polivalent s’hi realitza el taller de miniatures a càrrec de Carla Olivares, una activitat iniciada amb èxit l’any passat.

A la sala de les Corts Catalanes també es repeteix l’exposició i demostració de maquetisme a càrrec de José Luis Cardós i Marc Romero.
Des de la primera edició del festival es busca interactuar amb els visitants mitjançant concursos i sortejos. Des de sempre el concurs del Click Amagat és un dels atractius del festival. Catorze botigues del nucli històric de Montblanc creen diorames als seus aparadors on amaguen uns clicks que cal trobar i que representen personatges relacionats amb la Setmana Medieval de Montblanc. Per obtenir premi en el sorteig cal haver-los trobat tots.

Un esdeveniment consolidat

El festival de clicks de Playmobil s’ha convertit en el segon moment de l’any amb major nombre de visitants a Montblanc, després de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. La cita consolidada a la Vila Ducal aplega infants i col·leccionistes de playmobils.

Comentarios
Multimedia Diari