Els comerços augmenten la plantilla per la Setmana Medieval de Montblanc

La 32a edició de la Setmana Medieval començarà aquest dimarts i s’allargarà fins al pròxim 5 de maig. Els comerciants tenen una previsió bona de vendes ja que durant deu dies milers de visitants passaran per la Vila

19 abril 2019 15:09 | Actualizado a 19 abril 2019 15:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fa mesos que Montblanc es prepara per acollir una nova edició de la Setmana Medieval.  Els comerços decoren els aparadors, els barris.. 
La 32a edició de la Setmana Medieval de Montblanc començarà aquest dimarts i s’allargarà fins al pròxim 5 de maig. Els comerços obriran en horari intensiu i augmentaran la plantilla pel gran volum de feina. Els diumenges els comerços també obriran. 

La presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc (UBCM), Montse Guinovart confia que «un any més les previsions de vendes són bones, esperem que el temps aguanti», i afegeix que «el primer diumenge de la Setmana Medieval, coincideix amb les eleccions generals, però esperem que no afecti i que els visitants vinguin igual». Assegura que el volum de feina durant aquells dies es triplica. Els comerciants aniran vestits de medievals. «No et planteges despatxar amb roba normal ja que forma part de la festa», diu la presidenta. 

Enguany la Setmana Medieval comença just després d’acabar Setmana Santa i els allotjaments de la vila i els voltants fa mesos que ho tenen tot ple. El regidor de festes de l’Ajuntament de Montblanc, Oriol Palllisó assegura que «això beneficia a tota la comarca».  Durant els dies de celebració, milers de persones visiten Montblanc, tot i que des de l’organització no faciliten una xifra concreta. El públic és fidel i repetidor. 

Cuina casolana

La majoria dels restaurants de la comarca es caracteritzen per la cuina catalana. Els restauradors de la comarca es mostren optimistes i creuen que aquests dies de la Setmana Medieval mourà un gran volum de gent. «Des de Vilanova de Prades passant per l’Espluga i Montblanc fins a Santa Coloma estem esperant que vinguin a provar els nostres menús de cuina casolana», explica el president de l’Associació d’Hosteleria de la Conca de Barberà, Josep Ramon Guiu. De fet aprofitant Setmana Santa i seguint amb la Setmana Medieval, molts restaurants ja no tanquen. «Hi ha menús entre 15 i 20 euros i són d’alta qualitat», afegeix Guiu. La cuina casolana és un tret característic de la Conca de Barberà, i la majoria de restaurants ofereixen a les seves cartes aquests menús.

De fet fa setmanes que els protagonistes i els montblaqnuins es preparen per la festa: assajos, proves de vestuari.. Els voluntaris de cada comissió realitzen les seves tasques. La Comissió de vestuari fa els últims retocs i entreguen els encàrrecs. La festa es duu a terme gràcies a la implicació dels veïns i l’Associació de la Llegenda de Sant Jordi que presideix i s’encarrega d’organitzar la celebració. 

 

Comentarios
Multimedia Diari