Els concerts que uneixen el territori al Morell

Els actes, entre els quals tindran un paper clau les propostes musicals, es concentraran entre el 20 i el 30 de juliol

11 julio 2018 14:42 | Actualizado a 11 julio 2018 14:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa Major del Morell ha estat, durant anys, un focus d’atracció per joves de tot el territori, gràcies a la seva àmplia programació musical. Estiu rerre estiu, grans grups del panorama català i nacional han passat per l’ecenari de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, que enguany tindrà lloc del 20 al 30 de juliol.

Aquest estiu no es queda enrere, amb caps de cartell de renom. És el cas de La Raíz, banda de Gandia que mescla ska, reagge, rock i rap en una combinació d’èxit que ha guanyat adeptes arreu fins a convertir-se en el referent que és actualment. Ítaca Band no es queda enrere, organitzant concerts que omplen de gom a gom les pistes.

O Quico el Cèlio, radicalment diferent als anteriors, però amb una experiència de dècades que certifiquen el seu arrelament a l’imaginari català. Els tres encapçalen la Festa Major morellenca, que s’espera tan multitudinaria com habitualment, acompanyats per Show Time i d’altres grups que no s’han desvetllat encara.

Consolidar el que funciona
El Morell ha treballat durant les últimes edicions de les festes en crear un programa complet, on tothom, independentment de la seva edat i gustos, trobi com a mínim una activitat que encaixi en les seves preferències.

Aquesta festa major és la culminació d’aquesta feina i no compta amb cap novetat, sinó que aposta per reforçar les activitats que funcionen i avaluar les que es poden millorar. Amb les entitats i associacions treballant de forma sincronitzada amb l’Ajuntament, la festa es completa gràcies a la implicació d’aquestes.

És un bon exemple la gestió de les barres de la festa, que cada any es confia  a les associacions. Enguany és el torn de l’associació Hol·la Genís, una entitat que treballa contra el càncer infantil. L’entitat va néixer el 2011, arran del diagnòstic d’en Genís. Ell va ser la font d’inspiració per aquesta associació que només en l’última edició de la seva activitat solidària va recaptar més de 22.000 euros.

Varietat per damunt de tot
Les festes són per a tothom, axií que compten amb un programa ple de cultura, esport, activitats infantils... Així, enguany es tornarà a celebrar la Festa jove dels Nins i els Nons a la Granja dels Frares per als més petits del Morell, o , el tir al plat, un torneig de futbol 7 per als més esportistes. La tradició també hi té el seu espai, amb les matinades, les cercaviles, , el sopar popular, el tradicional seguici i la visita de la Mulassa de Valls, la més gran de Catalunya.

Esperar les festes amb el plat a taula

El Morell comença a escalfar motors per la Festa Major d’estiu amb una proposta gastronòminca d’èxit. Es tracta de l’Apatapa,la ruta de tapes de la localitat que enllaça la festa Major de la Granja i la de Sant Abdó i Sant Senés.. Enguany arriba a la seva quarta edició, amb més tapes, més establiments i més premis.

Entre el 12 i el 15 de juliol una quinzena d’establiments, entre restaurants, bars i fleques crearan la seva pròpia tapa, que es podrà adquirir per 2,5 euros amb una consumició inclosa. 

En l’última edició es van repartir més de 10.000 tapes, una mostra de la implicació dels morellencs amb la seva localitat i les ganes de fer festa amb els seus veïns i veïnes. A més tothom hi pot participar, gràcies a la varietat de tapes que es serveixen. Hi ha versions vegetarianes per tots aquells que ho prefereixin, així com tapes sense gluten pels celíacs i opcions dolces i salades.

Més que una tapa, un concurs
L’Apatapa no només consisteix en gaudir de la gastronomia morellenca, és també un concurs entre els restauradors i els mateixos clients. Els morellencs podran votar quina és la seva tapa preferida i la millor tapa salada i la millor tapa dolça s’emportaran un premi de 300 euros cadascuna i un certificat com a guanyador, per poder-lo exposar, orgullós, al seu establiment.

El públic també tindrà premi. Els participants hauran de segellar un mínim de sis tapes en una butlleta i entregar-la, abans del 27 de juliol, a un dels establiments participans o a l’Ajuntament, al Pavelló Municipal o al Punt d’informació Juvenil durant els horaris establerts.

Així s’entrarà al sorteig de tres premis. El primer rebrà un cap de setmana a la Vall d’Aran per a dues persones. El segon i tercer  rebran de 200 i 150 euros respectivament, que podran utilitzar en qualsevol dels establiments participants de l’Apatapa d’enguany.

Colors i música per a petits i joves

Les festes Holi han guanyat amb popularitat els últims anys, en totes les localitats del territori. Lluny de la tradició catalana, simulen les festes de la Índia, en que la pols de colors cobreix el cel i les persones. A casa nostra, les Holi Parti són un moment festiu per nens i joves, amb música per acompanyar una batalla sense víctimes, amb la pols de colors com a munició. La Festa Major del Morell no es queda enrere, i també ofereix una festa Holi per a tots els joves de la localitat.

Programa del 28 de juliol

12.00 h. Tempta de vaquetes, es realitza a la Zona esportiva

12.00 h. Vermutàs, Davant del Centru. Migdia de vermut, música i tapes amb Dj Ceba, i Dj Ch.

17.30 h. Zeuzera Pyrina Refrescant, Sortida des de l’Embruix i Guerra d’aigua a la Plaça de la Font

19.00 h. Sardanes amb la “Cobla Principal de Tarragona”, es realitza a l’avinguda Catalunya

20.00 h. Tempta de vaquetes, es realitza a la Zona esportiva

20.30 h. Concert amb l’orquesta Tangara, es realitza a l’avinguda Catalunya 24.00. h Ball de Festa Major amb l’orquestra Tangara, es realitza a l’avinguda Catalunya, 4. L’Orquestra compta amb un ampli repertori de tots els estils, amb el propòsit d’aconseguir l’èxit de qualsevol festa! Ofereix música per a tots els públics: balls de saló, èxits d’estiu, pop, rock, i cançons actuals per no deixar a ningú indiferent!

24.00 h. Discoteca de Festa Major, es realitza a la Zona esportiva

00.30 h. Concert Jove amb els grups: La Raíz / Itaca Band / Dj Monka, es realitza a la Zona esportiva

Comentarios
Multimedia Diari