Els contes que Junqueras escrivia als seus fills

El Convent del Carme de Valls va acollir ahir al vespre
la presentació del llibre ‘Contes des de la presó’ d’Oriol Junqueras amb pròleg de Pep Guardiola

19 septiembre 2019 08:10 | Actualizado a 19 septiembre 2019 09:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Oriol Junqueras ha intentat mantenir el vincle amb els seus fills, en Lluc i la Joana des de la cel·la a través del seu llibre Contes des de la presó que recull 37 històries que ha escrit per la Joana i en Lluc amb el pròleg de Pep Guardiola. Són llegendes, curiositats científiques, experiments, històries i paraules de tendresa que els ha transmès a través de cartes i que s’han editat en un llibre il·lustrat per una trentena d’artistes. Ahir al vespre el convent del Carme de Valls va acollir la presentació del llibre. Hi van assistir l’exdiputat a Madrid Joan Tardà, el periodista Sergi Sol, els membres del col·lectiu Free Junqueras: Maxi Calero i Domingo Alfonso i Pep Picas.

Maxi Calero i Domingo Alfonso, amics de Junqueras van explicar les seves vivències. De fet, són els impulsors de Free Junqueras, una plataforma per reivindicar la llibertat del líder d’ERC. El Maxi, el Lolo i el Domingo han anat varies vegades a veure’l a la presó. La primera, a Estremera. Aquell dia, recorden, jugava el Barça contra el Madrid. Abans d’arribar a la presó, van aturar-se en un restaurant i on van inculcar que a Catalunya «no hi ha cap problema de convivència» tot reivindicant els seus orígens andalusos i extremenys.

Per arribar a la presó d’Estrenera havien agafat al cotxe i, aquell dia, tenien un missatge per donar-li a l’Oriol. «En Lluc m’ha fet dos petons per a tu», va recordar en Domingo amb un somriure a la boca.

«Quan anem a veure’l a la presó el veiem immensament fort i nosaltres el fem riure i que passi una bona estona», confessa Domingo Alfonso.

Calero defineix el Junquerisme com «un projecte ampli i transversal on hi caben totes les persones que té per objectiu aconseguir una societat més justa des d’una República Catalana» . Aquí, Calero puntualitza que per Junqueras la independència només és una «eina» per aconseguir els seus objectius i que per sobre de tot «creu en les persones». De fet, Junqueras aprèn molt del seu amic Maxi Calero, i sempre s’apunta les frases enginyoses d’ell. El periodista Sergi Sol va refermar que «s’han d’anar fent actes ja que s’acosta la data de la sentència i serà dur» i va afegir que «Junqueras ha tingut la capacitat d’arribar i penetrar on no havíem arribat i per exemple al barri del Maxi en les últimes eleccions van guanyar, o a Sant Adrià del Besós ERC és la segona força política».

Per la seva part, l’exdiputat a Madrid Joan Tardà va apuntar que «jo abans no era junquerista, però m’hi he tornat amb el temps», i va afegir que «farem el possible perquè no estigui més temps a la presó i ens en sortirem». També l’exdipitat d’ERC a Madrid va anunciar que Oriol Junqueras publicarà un nou llibre -està previst que es presenti per Sant Jordi-, amb el nom ‘Cartes d’amor’. L’acte d’ahir al vespre estava impulsat per la secció local d’ERC i va omplir la sala del Convent del Carme de Valls.

Comentarios
Multimedia Diari