Els detinguts per gihadisme declararan divendres davant del jutge

El magistrat decidirà si deixar-los en llibertat o enviar-los a la presó

19 mayo 2017 23:07 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els onze detinguts avui en diverses localitats de Catalunya per formar part d'una cèl·lula gihadista que pretenia atemptar en aquesta comunitat declararan divendres que ve davant del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, han informat fonts jurídiques.

Els Mossos d'Esquadra traslladaran als arrestats, deu homes i una dona, a Madrid perquè compareguin davant Pedraz, titular del jutjat central d'instrucció de l'Audiència i que es troba aquesta setmana en funcions de guàrdia.

El magistrat decidirà si deixar-los en llibertat o enviar-los a la presó, imputats, entre d'altres, d'un delicte de pertinença a organització terrorista.

Els onze detinguts, que suposadament integraven una cèl·lula gihadista, han estat arrestats a Terrassa, Sabadell i Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental), així com a Valls (Alt Camp).

Els detinguts en l'operació, en la qual també s'han realitzat 16 registres, estarien implicats en diversos delictes relacionats amb el terrorisme gihadista, especialment vinculat amb les consignes de l'organització terrorista Estat Islàmic/DAESH.

La cèl·lula desarticulada tenia la intenció de cometre un atemptat a Catalunya, encara que ja no suposava cap perill perquè feia tretze mesos que estava controlada per la policia, ha explicat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

Fonts pròximes al cas han informat a Efe que aquesta operació està relacionada amb una altra de mitjan desembre de l'any passat, quan dos joves veïns de Terrassa, de nacionalitat marroquina, i un altre de Monistrol de Montserrat, un brasiler convertit a l'Islam, van ser detinguts a Bulgària quan estaven a entrar a Turquia per incorporar-se a l'exèrcit de l'Estat Islàmic a Síria.

Del començament d'any ençà han estat detingudes una trentena de persones a Espanya per la seva suposada relació amb el terrorisme gihadista en diverses operacions, entre les quals destaca la que va conduir el 13 de març a l'arrest de vuit presumptes membres d'una cèl·lula terrorista a Barcelona, Girona, Ciudad Real i Àvila.

Tots els detinguts des de gener eren espanyols, menys cinc que eren d'origen marroquí.

Comentarios
Multimedia Diari