Els embassaments de Siurana i Riudecanyes baixen fins al 80%

Disposen d'un 8% menys de reserves que fa un any, però tot i així les dades són positives

ACN

Whatsapp
Imatge d'arxiu del pantà de Riudecanyes, fa uns mesos. Foto: Pere Ferré

Imatge d'arxiu del pantà de Riudecanyes, fa uns mesos. Foto: Pere Ferré

Els embassaments de les conques internes catalanes se situen avui a prop del 91% de la seva capacitat (634 hm3), 14 punts més que fa un any, quan estaven al 77% (535 hm3), segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua. No obstant, el volum emmagatzemat actualment és lleugerament inferior al registrat fa un mes, quan les reserves estaven al 93% i amb prop de 646 hm3 emmagatzemats. Aquest petit descens respon a l'escassa pluviometria registrada en aquests darrers 30 dies i al descens de les demandes habitual dels mesos d'hivern.

El sistema Ter-Llobregat se situa a més del 93% de la seva capacitat (567 hm3), 16 punts més que fa un any, quan emmagatzemava 474 hm3 (77%). Susqueda (95% i 222 hm3) és l'embassament més ple del sistema, tot i que la Baells, Sau, Sant Ponç i la Llosa del Cavall assoleixen nivells alts, amb 93, 87, 96, i prop de 97%, respectivament.

Boadella i el sistema Siurana-Riudecanyes registren una estabilització de les seves reserves i en un mes els seus volums pràcticament no han variat. Això s'explica perquè aquests reservoris tenen una major demanda a l'estiu per satisfer les demandes de reg.

Boadella se situa al 79% de la seva capacitat, amb 49 hm3 emmagatzemats, amb 1 hm3 més que fa 30 dies i amb 3 hm3 més que fa un any. Per la seva banda, el sistema Siurana-Riudecanyes es troba al 80% de la seva capacitat (14 hm3), un volum pràcticament idèntic al registrat fa un mes. No obstant, actualment disposa de menys reserves que fa un any, que estava al 88% de la seva capacitat (15 hm3).

Amb el volum actual de reserves, les demandes estan garantides per als propers 16 mesos, segons indica lel Departament de Territori i Sostenibilitat.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También