Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els embassaments de Siurana i Riudecanyes baixen fins al 80%

Disposen d'un 8% menys de reserves que fa un any, però tot i així les dades són positives

ACN

Whatsapp
Imatge d'arxiu del pantà de Riudecanyes, fa uns mesos. Foto: Pere Ferré

Imatge d'arxiu del pantà de Riudecanyes, fa uns mesos. Foto: Pere Ferré

Els embassaments de les conques internes catalanes se situen avui a prop del 91% de la seva capacitat (634 hm3), 14 punts més que fa un any, quan estaven al 77% (535 hm3), segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua. No obstant, el volum emmagatzemat actualment és lleugerament inferior al registrat fa un mes, quan les reserves estaven al 93% i amb prop de 646 hm3 emmagatzemats. Aquest petit descens respon a l'escassa pluviometria registrada en aquests darrers 30 dies i al descens de les demandes habitual dels mesos d'hivern.

El sistema Ter-Llobregat se situa a més del 93% de la seva capacitat (567 hm3), 16 punts més que fa un any, quan emmagatzemava 474 hm3 (77%). Susqueda (95% i 222 hm3) és l'embassament més ple del sistema, tot i que la Baells, Sau, Sant Ponç i la Llosa del Cavall assoleixen nivells alts, amb 93, 87, 96, i prop de 97%, respectivament.

Boadella i el sistema Siurana-Riudecanyes registren una estabilització de les seves reserves i en un mes els seus volums pràcticament no han variat. Això s'explica perquè aquests reservoris tenen una major demanda a l'estiu per satisfer les demandes de reg.

Boadella se situa al 79% de la seva capacitat, amb 49 hm3 emmagatzemats, amb 1 hm3 més que fa 30 dies i amb 3 hm3 més que fa un any. Per la seva banda, el sistema Siurana-Riudecanyes es troba al 80% de la seva capacitat (14 hm3), un volum pràcticament idèntic al registrat fa un mes. No obstant, actualment disposa de menys reserves que fa un any, que estava al 88% de la seva capacitat (15 hm3).

Amb el volum actual de reserves, les demandes estan garantides per als propers 16 mesos, segons indica lel Departament de Territori i Sostenibilitat.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También