Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els escacs prenen vida a l’Escola Les Codinetes

El curs es va iniciar fa tres anys a cicle inicial i, a poc a poc, s’ha anat consolidat. Ara l’objectiu és ampliar-lo

Joan Boronat

Whatsapp
L’equip directiu de l’escola de la Nou, a la jornada d’Escacs i Educació de Girona. FOTO: Cedida

L’equip directiu de l’escola de la Nou, a la jornada d’Escacs i Educació de Girona. FOTO: Cedida

L’equip directiu de l’Escola Les Codinetes de la Nou de Gaià va assistir a la IV Jornada d’Escacs i Educació organitzat per l’Observatori d’Escacs i educació de la Universitat de Girona, la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona i l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach de la Universitat de Girona.

Va ser una jornada en què es van realitzar tallers i presentacions al voltant dels escacs. En l’apartat de presentació d’experiències d’escoles participants en el projecte, l’Escola Les Codinetes va presentar aquelles activitats que s’estan realitzant al centre, les quals van ser acollides amb molt d’èxit.

Val a dir que aquest projecte al col·legi de la Nou es va iniciar fa tres cursos a cicle inicial i que, a poc a poc, s’ha anat consolidant.

Com a resum, s’han fet activitats de teatre, jocs, treballs transversals, en l’àmbit del centre, formació de mestres, s’ha creat material i es va rebre la visita del president de la Federació Catalana d’Escacs, Pepo Viñas. 

Segons Sílvia Farrero, directora de Les Codinetes, la intenció és «continuar mantenint els escacs com a una eina educativa que ajudi mestres i infants en el seu aprenentatge». Aquest curs s’han introduït els escacs a educació infantil, i els alumnes de cicle superior utilitzen les tecnologies informàtiques en el joc. El centre vol ampliar el projecte, en els propers cursos, a tots els alumnes que hi ha a l’escola, ja que els escacs donen grans possibilitats de treball.

Temas

Comentarios

Lea También