Els examinadors de carnet de conduir faran vaga indefinida a partir del 4 de setembre

El 25 de juliol es manifestaran davant de la seu de la DGT per protestar pels "incompliments i enganys" d'aquest organisme autònom que depèn del Ministeri de l'Interior

 

13 julio 2017 15:58 | Actualizado a 25 noviembre 2017 17:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els examinadors de carnet de conduir convocaran una vaga indefinida a partir del 4 de setembre. Segons un comunicat d'Asextra, l'associació que els representa, estan fent les gestions legals per fer aquesta aturada. Els examinadors també han anunciat que es concentraran davant de la Direcció General de Trànsit (DGT) el 25 de juliol per protestar pels "incompliments i enganys" d'aquest organisme autònom que vdepèn del Ministeri de l'Interior. Aquest col·lectiu fa vaga des del 19 de juny, amb aturades de dilluns a dimecres que està previst que s'allarguin fins al 31 de juliol. Per la seva banda, el moviment "lesautoescolesdiuenprou" alerten que això suposa "paralitzar completament al sector", que serà un "greuge per la societat" i que també se'n veurà afectada la venda de cotxes.

La setmana passada la DGT va convocar 505 places per examinador abans que finalitzi el 2017, 425 de promoció interna i 70 d'accés lliure. A més, va aprovar la creació d'una especialitat dins de l'administració que suposarà l'augment de 1.536 euros a l'any i promocionar-se al 60% dels examinadors.

Segons l'Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra), "la creació d'aquesta suposada especialitat no interessa a ningú", ja que havien promès "una escala pròpia". A més, ha afirmat que s'ha intentat confondre a la ciutadania i als mitjans amb la "suposada creació de més de 500 places, quan pràcticament estant totes cobertes pels actuals funcionaris i només 70 són de nova creació que segurament vindran el 2019 en cas que aprovin tots el curs d'examinadors". Finalment, l'associació ha assegurat que les aturades només es desconvocaran amb l'increment del seu complement específic que la DGT ja els va prometre fa anys.

Davant d'això, el moviment "lesautoescolesdiuenprou" ha assegurat que el col·lectiu de les autoescoles "està ferit de mort" en cas que la vaga d'examinadors persisteixi. "Ens trobem enmig d'un problema entre examinadors i l'administració de l'Estat; un problema que ni uns ni els altres estan disposats a solucionar", lamenta el col·lectiu. Segons "lesautoescolesdiuenprou", el que està passant "és un greuge per tota la societat" i el sistema "caurà en cadena" i també afectarà "la venda de cotxes".

Comentarios
Multimedia Diari