Els gegants ballen la dansa més tradicional a Montblanc

Reportatge. Centenars de persones han participat a la 23a trobada a la vila ducal, i aquest migdia han ballat una sardana a la plaça Major

13 mayo 2018 18:18 | Actualizado a 13 mayo 2018 18:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

11 colles geganteres d’arreu de Catalunya, i el bestiari de Montblanc s'han proposat aquest migdia encerclar la plaça Major de la vila i ballar una sardana, amb motiu de Montblanc Capital de la Sardana 2018.Han aconseguit assolir el repte i la plaça estava plena de gom a gom.


La 23a trobada de gegants ha commemorat els deu anys dels gegants Els Veguers de Montblanc i van estrenar una sardana per celebrar la capitalitat. 
A  dos quarts de deu del matí han arribat les colles convidades i han la plantada de gegants i bestiari a la Muralla de Sant Francesc. El recorregut va acabar a la plaça Major, i cada colla ha fet el seu ball.


El regidor de cultura a l’Ajuntament de Montblanc, Jordi Albalat,el regidor de Festes; Oriol Pallisó i  l’alcaldable del PDECat, Marc Vinya han lliurat els records a les colles participants dalt l’escenari de la plaça Major.

També han donat un obsequi el grup sardanista de Montblanc. Acte seguit ha sigut el punt àlgid de la cita:petits i grans juntament amb els gegants han format un cercle i han ballat tots junts una sardana.

Quan s'ha acabat l'acte, el president dels Amics dels Gegants, Ivan Besora va refermar que «hem aconseguit que tots siguem germans i tot això era un repte, i ho valorem positivament».La trobada es feia amb motiu de les Festes de Sant Maties i portava per nom «Mostra de germans de cartró». Tots ells estan construïts per l’artista de Terrassa, Jordi Grau que té el taller “El Drac Petit”.

Les activitats s'han allargat fins a dos quarts de sis de la tarda. Després ha tingut lloc la Festa Holi i a dos quarts de set de la tarda, la Mostra de Teatre Amateur al Teatre del Centre Cultural Sant Jordi, activitat organitzada pel Grup de Teatre Fila Zero.


Els organitzadors estan satisfets per l’èxit i la participació  de les Festes de Sant Maties que ha durat tres dies. La celebració, coneguda per les fires que se celebraven anteriorment en aquestes dates, ha acabat redefinint-se i, amb els anys, s’ha convertit en una Festa Major petita.


Els Veguers
‘Pere Baranguer i Alisenda’ són els primers gegants, propis de l’entitat “Amics dels Gegants” de Montblanc i representatius del passat medieval de la Vila.
 Pere Berenguer de Vilafranca va ser el fundador de la vila ducal i la seva esposa es deia Arsenda.Els seus padrins són els Gegants de la Ciutat de Barcelona “El Rei Jaume I i Violant d’Hongria”, i  també pels geganters Josep Ma Civit i Nuri Roig.
Els ‘Amics dels Gegants de Montblanc’ estan preparant més activitats i novetats per celebrar l’aniversari dels Veguers de Montblanc.

Comentarios
Multimedia Diari