Els hospitals de Tarragona permeten inscriure els nounats des del centre

Es pot sol·licitar la inscripció dels fills matrimonials si el pare i la mare tenen la mateixa nacionalitat, encara que siguin estrangers, o si un dels progenitors és espanyol

19 mayo 2017 19:35 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els hospitals de Tarragona permeten inscriure des d'allà els nounats en comptes d'acudir al Registre Civil, en virtut d'un programa que estarà totalment desplegat a final d'any, informa la Generalitat.

La comunicació amb el registre és fàcil, immediata i evita els desplaçaments, cosa que facilita que els progenitors passin més temps amb els nounats.

Es pot sol·licitar la inscripció dels fills matrimonials si el pare i la mare tenen la mateixa nacionalitat, encara que siguin estrangers, o si un dels progenitors és espanyol.

En el cas de fills de parelles no casades, si la filiació s'estableix només amb la mare o si el pare biològic hi és present i tots dos signen la sol·licitud.

La sol·licitud del sistema ha de fer-se dins de les 72 hores posteriors al naixement i cal aportar el certificat mèdic de naixement que lliura l'hospital; el DNI, NIE o passaport dels dos progenitors i el llibre de família o certificat de matrimoni.

Immediatament, es lliura als pares la documentació original aportada i un justificant d'haver fet la comunicació.

Més endavant, per correu ordinari o en format electrònic, rebran el certificat literal de naixement, que també actualitzarà automàticament el Llibre de Família sense necessitat d'haver de fer un altre tràmit.

El servei es va estrenar en fase de proves el mes d'octubre passat a l'Hospital de Terrassa, juntament amb una vintena d'hospitals d'altres comunitats autònomes.

Després d'uns mesos de prova i després de comprovar que dóna bons resultats, el sistema es comença a desplegar a la xarxa d'hospitals del Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).

Ja l'apliquen els hospitals Joan XXIII i Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona; el Sant Joan de Reus i l'Hospital del Vendrell.

A partir de dilluns, estarà operatiu al Pius Hospital de Valls, Comarcal de Móra d'Ebre i el Verge de la Cinta de Tortosa.

Al juny, s'aplicarà als hospitals de la Regió Sanitària de Girona; a partir de setembre, als centres de les Regions sanitàries Alt Pirineu i Aran, Lleida i Catalunya Central i al novembre, a les comarques de Barcelona. 

Comentarios
Multimedia Diari