Els hospitals de la Xarxa de Santa Tecla baixen les llistes d'espera un 24% el 2014

El temps mitjà d'espera per operar-se de qualsevol de les intervencions garantides als hospitals de Santa Tecla i del Vendrell està per sota dels 4 mesos

19 mayo 2017 23:35 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els dos hospitals de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla (l'Hospital de Vendrell i l'Hospital Santa Tecla de Tarragona) van tancar l'any 2014 reduint un 24% la llista d'espera per operar-se, segons dades que publica l'ens. A finals d'any hi havia 1.071 persones pendents d'operar als dos hospitals. El 2013 n'hi havia 1.410. A l'Hospital del Vendrell la llista es va reduir un 32%, de 495 pacients el desembre del 2013 a 334 un any més tard. Al Santa Tecla de Tarragona va ser del 20%, de 915 pacients a 737. El temps d'espera per a les 14 intervencions quirúrgiques garantides pel Servei Català de Salut és inferior als 4 mesos. En el cas del centre del Vendrell, és de 3,30 mesos. Al Santa Tecla, 4,4.

A l'Hospital del Vendrell no hi havia cap pacient en espera per alguna d'aquestes operacions que superés els sis mesos d'espera a finals del 2014. Al Santa Tecla n'hi havia tres, un per pròtesi de maluc, un per amígdales i un per artroscòpia.

La doctora Maria Arenas, directora de l'Hospital del Vendrell, destaca "l'esforç" de l'equip humà del centre com a clau de la millora en les llistes d'espera. Arenas es mostra especialment satisfeta per haver rebaixat les llistes per operar-se de maluc i de genoll, dolències que "condicionen més" la vida quotidiana "pel dolor i les limitacions funcionals".

El doctor Xavier Oliach, director de l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, subratlla la modernització dels sistemes d'informació, la cirurgia ambulatòria en els casos "que en poden ser susceptibles" i "especialment la flexibilitat i implicació" dels professionals.

Comentarios
Multimedia Diari