Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els hospitals de la Xarxa de Santa Tecla baixen les llistes d'espera un 24% el 2014

El temps mitjà d'espera per operar-se de qualsevol de les intervencions garantides als hospitals de Santa Tecla i del Vendrell està per sota dels 4 mesos

ACN

Whatsapp
Els hospitals de la Xarxa de Santa Tecla baixen les llistes d'espera un 24% el 2014

Els hospitals de la Xarxa de Santa Tecla baixen les llistes d'espera un 24% el 2014

Els dos hospitals de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla (l'Hospital de Vendrell i l'Hospital Santa Tecla de Tarragona) van tancar l'any 2014 reduint un 24% la llista d'espera per operar-se, segons dades que publica l'ens. A finals d'any hi havia 1.071 persones pendents d'operar als dos hospitals. El 2013 n'hi havia 1.410. A l'Hospital del Vendrell la llista es va reduir un 32%, de 495 pacients el desembre del 2013 a 334 un any més tard. Al Santa Tecla de Tarragona va ser del 20%, de 915 pacients a 737. El temps d'espera per a les 14 intervencions quirúrgiques garantides pel Servei Català de Salut és inferior als 4 mesos. En el cas del centre del Vendrell, és de 3,30 mesos. Al Santa Tecla, 4,4.

A l'Hospital del Vendrell no hi havia cap pacient en espera per alguna d'aquestes operacions que superés els sis mesos d'espera a finals del 2014. Al Santa Tecla n'hi havia tres, un per pròtesi de maluc, un per amígdales i un per artroscòpia.

La doctora Maria Arenas, directora de l'Hospital del Vendrell, destaca "l'esforç" de l'equip humà del centre com a clau de la millora en les llistes d'espera. Arenas es mostra especialment satisfeta per haver rebaixat les llistes per operar-se de maluc i de genoll, dolències que "condicionen més" la vida quotidiana "pel dolor i les limitacions funcionals".

El doctor Xavier Oliach, director de l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, subratlla la modernització dels sistemes d'informació, la cirurgia ambulatòria en els casos "que en poden ser susceptibles" i "especialment la flexibilitat i implicació" dels professionals.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También