Els memorials i el vi són els motius castellers d’aquest cap de setmana

Els únics castells de vuit pisos que es podrien veure aquest cap de setmana són de la Joves de Valls i Jove Tarragona

04 mayo 2019 11:59 | Actualizado a 04 mayo 2019 12:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest cap de setmana el focus casteller al Camp de Tarragona se centrarà en la Colla Joves Xiquets de Valls, ja que tenen una cita important i especial per ells.

Avui a les 12 del migdia celebraran el V Memorial Ramon Barrufet a la Plaça del Carme de la vila de Valls. Ramon Barrufet va ser un casteller molt implicat amb la Joves, del qual en va ser president d’honor i que provenia d’una important nissaga castellera: els Blanco. L’any 2002, en una caiguda dels 5de8 a la Bisbal del Penedès, va quedar tetraplègic, però tot i això va seguir lligat fins a la seva mort, l’any 2012. Per tal d’homenatjar la seva figura, des del 2015 els de la camisa vermella organitzen jornades i diades per tal de mantenir viu el seu llegat i la seva memòria.

Les intencions de la Joves és estrenar i descarregar el castell de vuit pisos, que la setmana passada ja van provar en forma de 4de8 a la prèvia de la diada de Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú, però que van acabar desmuntant. Les altres intencions dels del carrer d’en Gassó, és seguir rodant castellers de tronc nous i canalla amb castells de set pisos.

La Colla Joves de Valls vol sumar el primer castell de vuit pisos de la temporada 

Els acompanyaran els Castellers de Sant Pere i Sant Pau que seguiran rodant estructures que ja han realitzat enguany, com pot ser el 5de7, els bàsics de 7 o castells amb el pilar.

Les altres dues colles que completen el castell són els Castellers de Sant Cugat, que enguany ja han fet castells com el 2de7 i el 5de7 i es podran moure amb la gamma alta de set i els Margeners de Guissona es mouran amb la gamma de 6 i de 6 i mig.
Ja a la tarda al Priorat, els Brivalls de Cornudella realitzaràn la primera actuació de la temporada a la Fira del Vi de Falset on faran els primers castells de sis pisos i ho faran acompanyats de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que diumenge passat va estrenar-se amb la gamma alta de vuit amb el 2de8 amb folre i el 5de8, el primer que es feia a la temporada. Els rosats poden fer-hi castells de vuit pisos per a tal de seguir rodant diferents peçes.

Torredembarra i Porrera

Demà el dia també estarà marcat per un memorial, aquest cop a Torredembarra, on els Nois de la Torre celebren la Diada David Sánchez, una cita en record de l’enxaneta dels Nois que fa anys va patir una lesió en una caiguda d’un castell, quan encara no estava implantat l’ús del casc de la canalla, i que a causa d’això va morir. Enguany ho faran acompanyats dels Xiquets de Reus, els Xiquets de Cambrils i els Xiquets del Serrallo.
Els amfitrions tenen intenció d’estrenar el 4de7 i repetir el 3de7, que ja han fet en dues ocasions aquesta temporada. Acompanyarien aquests dos castells amb un castell de la gamma alta de sis. Tot i això, caldrà veure si els últims assaigs d’aquesta setmana han anat bé per a tal d’avalar aquests castells.

La Jove de Tarragona vol reeditar els castells de 8 pisos fets la setmana passada a Riudoms

Els Xiquets de Cambrils, que enguany van estrenar local nou d’assaig, volen seguir fent bona feina en aquest inici de temporada que ja els hi està donant bons fruits amb els primers castells de la gamma alta de sis i d’aquesta manera, volen aspirar a fer els castells de set pisos ben aviat. Demà, els de la camisa bordeus tenen intenció de fer el 2de6, el 3de6 i el 3de6 amb el pilar.

Els Xiquets del Serrallo, demà estaran condicionats per diverses baixes, tant a pinya com a tronc i no podran reeditar el 3de7 fet per Sant Jordi a Tarragona. Els del barri marítim es mouran amb la gamma de 6 pisos.

Per últim, els Xiquets de Reus també estaran marcats per diverses baixes a les estructures i no duran castell de vuit pisos. Els de la camisa avellana aprofitaran la diada per seguir rodant poms de dalt i estructures, en una diada preludi d’un mes de maig exigent amb cites com plaça de l’Oli a Valls o la Diada del Pallol a Reus.
Als volts de la mateixa hora, a una altra població del Priorat famosa pel seu vi, els Brivalls de Cornudella i la Colla Jove de Tarragona alçaran els seus castells.

Serà al poble de Porrera, en una actuació on els prioratins poden aprofitar per tornar a repetir l’actuació d’avui a Falset i d’aquesta manera avançar feina de rodatge.
Els de la camisa lila, la setmana passada van estrenar els vuit pisos per partida doble a Riudoms i les intencions dels del Cós del Bou és repetir l’actuació de 3de8, 4de8 i 5de7 però també és una de les colles afectades per baixes a les pinyes i les estructures i caldrà veure si alguna d’aquestes afecta les construccions que volen fer.

Comentarios
Multimedia Diari