Els més petits s'inicien al món del circ amb el Parc de Nadal de Valls

Ahir es va posar en marxa la primera part del Parc amb activitats circenses per a totes les edats amb àrea de trapezis, acrobàcies aèries i zona de malabars

19 mayo 2017 16:54 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des d’ahir al matí fins al 31 de desembre, els més petits ja poden gaudir d’una part del Parc de Nadal de Valls, instal·lat com en les últimes edicions al pati de l’escola Enxaneta, a l’antic Convent del Carme. Ara per ara, està en funcionament la vela de circ de la companyia Passabarret, i no serà fins al 2 de gener que el Parc funcionarà a ple rendiment amb la posada en marxa dels tallers que oferiran una quinzena d’entitats de la ciutat.

Malabars, acrobàcies i equilibris són algunes de les habilitats que els nens i nenes poden practicar aquests dies a l’interior de la vela de circ amb activitats adaptades per a diverses franges d’edat.

Els infants de fins a cinc anys tenen una àrea amb elements de coordinació i manipulació adaptats a la seva edat, com un petit trapezi o un recorregut per practicar l’equilibri de poca alçada. Tot el terra està folrat amb matalassos per frenar les possibles caigudes.

La vela es completa amb cables d’equilibri, que ahir els més petits superaven gràcies a l’ajuda dels seus pares que els acompanyaven durant tot el recorregut, i mini bicicletes. Com a novetat, enguany es pot practicar slackline , un esport d’equilibri en què s’utilitza una cinta plana elàstica que s’enganxa entre dos punts fixos i es tensa. Es diferencia del funambulisme en el fet que en aquest últim cas es camina sobre un cable metàl·lic.

La zona que crida més la tensió és la d’acrobàcies aèries dotada amb dos trapezis i teles perquè els més grandets, o els petits amb l’ajuda i atenció dels seus pares, puguin gaudir del balanceig i els més atrevits poder fer alguna acrobàcia.


Descobrir el Nadal català
Del 2 al 4 de gener, el Parc de Nadal de Valls treballarà a ple rendiment amb la posada en marxa de tallers i activitats que coordinaran una quinzena d’entitats de la ciutat i que completaran l’actual àrea de circ.

En aquesta edició, tots els tallers giraran al voltant dels elements més característics del Nadal català, com els dimonis dels Pastorets, el tió, l’Home dels Nassos, els fanalets per donar la benvinguda als Reis d’Orient, les postals nadalenques, l’arbre i les nadales. Vuit d’aquestes activitats estaran emmarcades en les arts plàstiques, però també es posarà l’accent en altres disciplines, com la música o el teatre També hi haurà activitats centrades en el món dels jocs i una, en els castells.

Com l’any passat, tots aquells materials que s’utilitzaran en les activitats és reutilitzat, com caixes de cartró, llibres i revistes velles, plàstic rodó de pizzes precuinades o pots de vidre.


Menors de 8, acompanyats
Els infants de fins a 7 anys només poden entrar al Parc si van acompanyats d’un adult. A partir dels 8, poden anar sols si presenten una autorització que trobaran a www.valls.cat o a l’entrada del mateix Parc.

Pel que fa a les entrades, el bloc de circ té un preu d’1 €. Del 2 al 4 de gener, passar mig dia al Parc costarà 2 € i un dia sencer 3 €. També hi ha l’oferta de dos dies per 5 € o de tres dies per 7 €. Les activitats es fan de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.

Comentarios
Multimedia Diari