Más de Tarragona

Els millors olis verge extra, reconeguts pel Centre de Desenvolupament de l’Oli

Els guanyadors han estat el Celler de Capçanes, Agrícola i Secció de Crèdit de la Bisbal de Falset i Comercial Az-Azeytun XCIII de Batea

Joan Morales

Whatsapp
Imatge de grup dels guardonats en l’acte que va tenir lloc ahir a la tarda al saló noble del Palau Bofarull de Reus. FOTO: alba mariné

Imatge de grup dels guardonats en l’acte que va tenir lloc ahir a la tarda al saló noble del Palau Bofarull de Reus. FOTO: alba mariné

El Celler de Capçanes (Oli Mas Donís), Agrícola i Secció de Crèdit de la Bisbal de Falset (Oli Montsacer) i Comercial Az-Azeytun XCIII SL de Batea han obtingut els premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO) al millor oli verge extra de la campanya 2017.

La màxima distinció l’han aconseguit en les categories de fruitat verd amarg, fruitat verd dolç i fruitat madur, respectivament. El saló noble del Palau Bofarull va acollir ahir a la tarda l’entrega d’uns premis que lliuren des de fa onze anys la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus i que volen reconèixer els olis d’oliva verge extra de major qualitat organolèptica i valorar la feina feta per part dels productes de la província de Tarragona.

En el decurs de l’acte es van lliurar tres accèssits. El corresponent a la categoria de fruitat verd amarg va ser per a Soldebre i Secció de Crèdit de Tortosa. En la categoria de fruitat verd dolç, el reconeixement va ser per Vallespí-Oli la Gaeta, de Vilalba i els Arcs. Finalment, l’accèssit pel millor oli fruitat madur va ser pe Olis Solé SL, amb seu a Mont-roig del Camp.

Els premis s’han dividit en les categories fruitat verd amarg, fruitat verd dolç i fruitat madur 

Abans de conèixer els noms dels guanyadors dels premis, el restaurador Xavier Fabra, del restaurant La Quinta Forca de Nulles, va oferir una conferència on va defensar els productes de proximitat com la base de la seva cuina. «Sense vosaltres, el meu ofici no tindria sentit», va dir el cuiner dirigint-se als productors d’oli assistents a l’acte. Fabra també va recordar que «tot i que la globalització ens ha permès portar productes llunyans, també ha fet que ens oblidéssim dels que tenim més a prop. Per aquest motiu, fa uns 12 anys que un grup de cuiners vam apostar per treballar només amb productes catalans, de casa nostra».

El Centre de Desenvolupament de l’Oli, gestionat per la Diputació de Tarragona i per l’Ajuntament de Reus, reconeix des de fa més de deu anys els millors olis d’oliva verge extra que s’elaboren al territori. Els premis anuals consisteixen en la compra, per part d’aquestes dues institucions, d’ampolles dels olis guardonats, amb la finalitat d’impulsar accions de promoció. A més, les almàsseres podran fer menció del premi a l’etiqueta dels envasos de l’oli verge extra.

A banda de dinamitzar el sector a les comarques de Tarragona i promoure l’oli d’oliva verge extra, el Centre de Desenvolupament de l’Oli actua com a agent aglutinador de totes les entitats relacionades amb el sector de l’oli. El CDO forma part de l’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera, organisme que té com a objectiu constituir, des dels ens locals o municipis associats, una plataforma de coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l’oli.

Temas

Comentarios

Lea También