Els partits del Vendrell aposten per la participació i la transparència

El control de les concessions o, fins i tot, municipalitzar els serveis centren els debats. Algunes forces plantegen suprimir els patronats i els càrrecs de confiança

19 mayo 2017 22:53 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

CiU del Vendrell ha presentat les propostes sobre gestió del consistori i participació ciutadana. La candidata Eva Serramià proposa suprimir cinc patronats i no malgastar diners impulsant una oficina de control de convenis, contractes i concessions, «amb un ajuntament que treballi sense duplicitats».

El programa de CiU preveu un pla d’acció municipal «per explicar a la ciutadania els eixos de treball al consistori i la carta de serveis com a contracte amb els vendrellencs per tal de valorar l’ajut que ofereix l’Ajuntament i el temps de resposta».

Una altra proposta és un reglament de participació amb vuit consells de ciutat per planificar el futur del Vendrell en àmbits com la joventut, la cultura, l’esport o l’educació. En aquesta línia, també es crearà un web de peticions ciutadanes i s’engegarà el programa Regidor 22 per portar al ple les preocupacions que prèviament hagin recollit els regidors.

També el PSC ha presentat propostes per la participació. Els socialistes diuen que el proper serà el mandat de la participació anunciant que «ja està a punt un reglament de participació ciutadana».

Consell d’Usuaris

El candidat Martí Carnicer diu que preveu un organisme de participació que tindrà successió rotatòria per permetre la participació de més persones. També es constituirà el Consell d’Usuaris de la corporació, com per exemple un consell d’usuaris de l’aigua per avaluar-ne el servei.

També preveu fer un debat anual sobre la gestió de l’Ajuntament i regular les iniciatives ciutadanes. Aquesta seria una eina que permetria als ciutadans, prèvia recollida de signatures, presentar una proposta perquè es debati en el plenari municipal.

Consell de la Vila

Per la seva part, Som Poble aposta per la democràcia participativa, «que permeti decidir a la ciutadania el model de societat». Així, planteja assemblees de barri per la participació. A més, proposa un consell de la vila, «com a canal de comunicació, participatiu i obert, entre els òrgans de govern municipal i el poble».

També s’impulsaran taules temàtiques (habitatge, ocupació...) i referèndums municipals per la presa de decisions col·lectives. El partit diu que suprimirà els càrrecs de confiança, «ja que no han seguit un procés d’ocupació just».

Oficina del regidor

També el PP ha presentat projectes per la transparència i la proximitat de l’Ajuntament. La candidata Elisabeth Rodríguez explica que obrirà l’oficina del regidor al nucli urbà i a les platges on es podran adreçar els veïns amb les seves queixes i propostes.

«El regidor haurà de donar resposta ràpida», explica Rodríguez, que amb aquesta mesura també vol evitar que el ciutadà hagi d’anar d’un departament a un altre i que siguin els regidors qui es moguin pel consistori.

Comentarios
Multimedia Diari