Els pilars caminant tanquen la Santa Tecla castellera

Milers de persones van seguir ahir el recorregut dels pilars caminant, des de les escales de la catedral fins al balcó de l´Ajuntament, després de les dues rondes de castells a la plaça de les Cols a la diada de la Mercè

19 mayo 2017 21:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els pilars caminant van posar fi ahir a una intensa Santa Tecla castellera, carregada de grans moments però també de grans decepcions.

Milers de persones van seguir ahir el recorregut dels pilars caminant, des de les escales de la catedral fins al balcó de l’Ajuntament, després de les dues rondes de castells a la plaça de les Cols a la diada de la Mercè.

Els Xiquets del Serrallo van tornar a demostrar, un any més, ser els autèntics dominadors d’aquesta tradició, arribant al consistori per vintè any consecutiu. També hi van arribar els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, mentre que els Xiquets de Tarragona i la Jove de Tarragona no van poder completar els poc més de 500 metres que hi ha entre la catedral i el palau municipal.

 

Xiquets i Jove no arriben

Els Xiquets de Tarragona, els primers en iniciar el recorregut dels pilars caminant, es van quedar ahir a mitges, per tercer any consecutiu.

L’espadat de quatre va superar tot el carrer Major i un cop passada la baixada Misericòrdia i el carrer Trinquet Vell, el pilar va acabar caient abans d’entrar a la plaça de la Font. Els de Roger Peiró no van poder posar així la cirereta a una Santa Tecla de màxims, on han carregat fins a quatre castells de gamma extra.

Tampoc la Jove de Tarragona va poder ahir completar el recorregut fins a la porta de l’Ajuntament de Tarragona. Ahir va començar a patir força d’hora, i a mig carrer Major van fer un canvi de baix. Poc després, l’espadat va acabar caient de manera sobtada, sent la colla que es va quedar més lluny de completar tot el trajecte. Van ser les dues úniques colles que ahir no van poder pujar l’enxaneta al balcó.

 

20 anys de pilar

Un any més, els Xiquets del Serrallo es van convertir ahir en els autèntics protagonistes del dia de la Mercè. Els del barri mariner van completar el recorregut ahir per vintè any consecutiu, tot un rècord del que només ells poden presumir.

El seu cap de colla i segon del pilar, Isaac Herrera, va començar a patir força d’hora, amb algun problema de col·locació dels peus sobre el baix tot just després de baixar les escales de la catedral. Un cop enfilat el carrer Major, Herrera no se sentia encara del tot còmode, un problema que sembla que es va solucionar amb el canvi de baix que van fer a mig carrer Major. Un pilar que va arribar, a més, amb la terç amb el turmell esquinçat i amb el cap de colla patint fins al darrer moment, posant èpica a la gesta.

Tot i els entrebancs, però, els del Serrallo van sumar ahir el seu vintè pilar caminant consecutiu. La darrera caiguda amb l’espadat de quatre la van patir l’any 1995. Des de llavors, han estat els únics que no han fallat.

 

SP i SP, els més ràpids

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, la darrera colla a iniciar la baixada del seu pilar caminant, també van completar el recorregut.

Sense cap canvi de baix, els de Jordi Gaya van completar tot el recorregut en poc més de set minuts, sent la colla més ràpida, reafirmant així la seva condició de colla veloç, ja que sempre acostumen a fer el mateix temps per completar tot el recorregut.

L’espadat de quatre es va mantenir ferm des del primer moment amb David Lobo com a segon del pilar i el president, Vicens Pascual, com a president. Així, van poder arribar amb comoditat a les portes de l’Ajuntament de Tarragona, on els castellers de la colla van celebrar amb càntics i crits la seva millor Santa Tecla, culminada ahir amb l’arribada del seu pilar caminant.

Milers persones van seguir de prop una de les tradicions més genuïnament tarragonines des de l’inici del recorregut, als peus de la catedral, fins a les portes de l’Ajuntament a la plaça de la Font. Un any més, els pilars han culminat tres jornades intenses d’activitat castellera a la ciutat.

 

Comentarios
Multimedia Diari