'Els preparatius dels Jocs tarden més que el Mercat; ja ens n'hem oblidat': el pregó de Santa Tecla en 5 frases

"Animem a la gent de tot arreu a participar de les festes, fins i tot els nostres estimats veïns de Reus. I també els de Salou, ja que és l'única setmana de l'any que vénen de festa a Tarragona"

19 mayo 2017 18:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tres estudiants de Tarragona, el Pau (Institut Martí Franquès), la Clara (Institut Martí Franquès ) i el Daniel (La Salle), han estat els encarregats, aquest 2016, de pronunciar el pregó de les Festes de Santa Tecla.

Tenint present que, habitualment, aquests discursos van a càrrec de personatges reconeguts, l'aposta de l'Ajuntament de Tarragona ha estat arriscada. Val a dir, però, que la crítica social, la ironia i les reivindicacions no han faltat tampoc enguany, de la mà d'aquests tres joves escollits per haver estat candidats a les beques Europa del Banc Santander. De fet, el Pau la va aconseguir en quedar classificat entre els 50 millors estudiants de l'Estat. 

Us deixem un recull de 5 de les frases més destacades del pregó: 

 

1. Daniel: "Ens agradaria representar humilment les generacions i generacions d'estudiants de la ciutat i tots els joves que s'esforcen cada dia robant hores del seu son per millorar en els seus estudis"

 

2. Clara: "Seria un gran honor i un reconeixement internacional molt important poder gaudir dels Jocs del Mediterrani. Possiblement per la lentitud dels preparatius, que han trigat quasi més que les obres del mercat, molts ens n'hem oblidat. Però com es diu en castellà, "las cosas de palacio van despacio". Segur que seràn un èxit"

 

3. Pau: "Des del jovent us animem a reivindicar una educació de qualitat"

 

4. Daniel: "Anhelem fortament una societat on regni la tolerància, on no hi hagi guerres, on entre tots aixequem els pobres del món i on la ciència i la raó governin amb justícia tota la humanitat"

 

5. Clara: "Animem a la gent de tot arreu a participar de les festes, fins i tot els nostres estimats veïns de Reus. I també els de Salou, ja que és l'única setmana de l'any que vénen de festa a Tarragona i no som nosaltres els que ens hem de moure"

Comentarios
Multimedia Diari