Els quadres giratoris

Sansart. Antoni Sans Masalias és un artista de Solivella. Les pintures varien de significat segons com es mirin

05 octubre 2019 09:50 | Actualizado a 05 octubre 2019 10:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Diuen que tinc molta imaginació.Sempre m’ha agradat molt escriure i pintar», va explicar Antoni Sans a l’exposició permanent que té a casa seva, a Solivella. El pintor, Antoni Sans Masalias, va néixer a Solivella (Conca de Barberà) l’any 1928. Va contraure matrimoni l’any 1958 amb Pilar Artola Ejarque i tenen tres fills. La seva signatura artística es SansArt, pseudònim que combina el cognom de l’autor amb el de la seva esposa Artola.

L’obra artística de SansArt destaca pels seus quadres giratoris, pintures que varien de significat segons com es mirin, del dret o del revés. Com per exemple una imatge amb “La bella i la bèstia” i que, girat, mostra “El llop i la caputxeta”. O un altre que mostra el “Naixement del dia” i que, girat, mostra “El Cavall”.

Els quadres de grans dimensions que es troben a la seva casa de Solivella, com que no es poden girar fàcilment, amaguen imatges fetes amb pintures fluorescents que només es veuen amb llum ultravioleta.

Són els quadres superlumínics, com La Creu Blanca, o la núvia de Solivella, que mostra la seva nuesa i la seva mort. També es de destacar “l’Univers Meteorològic a la ruta del Císter”, quadre tridimensional en el qual et permet observar contorns, siluetes, figures, paisatges, muntanyes i els monestirs cistercencs. El creador de quadres giratoris transmeten, per un lloc, l’aspecte visionari i fantasiós; i per l’altre, la part melancòlica, amorosa i tendra, reflectora les seves tristeses i pors. Tot això i més forma part de l’univers, de l’infinit de SansArt, la qual cosa referma la seva identitat i personalitat. L’any 2017 va tenir lloc el primer concurs ‘Sansart’ a Solivella amb èxit de participació, i aquesta cita ja s’ha consolidat en aquest municipi de la Conca de Barberà. El 6 de desembre de 2009, Antoni Sans va fer donació al poble de Solivella d’una part valuosa de la seva obra per a convertir-la en exposició permanent. Fa cinc anys que l’Antoni Sans ja no pinta, però les seves obres continuen a casa seva, i ell les explica als visitants.

«La gent pot venir a veure l’exposició permanent. Per la Festa Major també està oberta», va detallar l’artista il·lusionat amb el projecte. Explica que ha utilitzat al llarg dels anys diferents tècniques de pintura: (oli, carbó)..

Quadres imaginatius

Antoni Sans va estudiar a l’Escola Lliure del Mediterrani de Torrens Lladó, on va despuntar notablement en els seus quadres imaginatius i de fantasia desbordant, resultat que avui podem trobar i admirar en la seva obra artística.

És soci de la SEI i de la ACEA, membre de Goya Aragón i de la Federación Internacional de Artistas. També es membre d’institucions com: Acaps France, Acqui Terme (Italia), Modern Novosibirsk (Rusia), Plástica Latina (Chile)...

L’obra pictòrica de SansArt és una constant creativa de possibilitats il·limitades.

Comentarios
Multimedia Diari