Els quatre espais del Parc de Nadal de Valls ja estan en funcionament

Els jocs gegants, els tallers de les entitats vallenques i l'espai contacontes s'han sumat a les activitats circenses de la vela geodèsica de la companyia Passabarret a l'Escola Enxaneta

19 mayo 2017 23:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ja fa dies que el Parc de Nadal de Valls es va posar en marxa –el 29 de desembre–, però no va ser fins ahir que es van obrir tots els espais. En total en són quatre i estaran en funcionament fins demà.

Enguany, les instal·lacions recentment inaugurades de l’Escola Enxaneta s’han convertit en el nou espai que acull del Parc de Nadal. D’aquesta manera, les activitats s’han centralitzat en un únic lloc, excepte la fira, que s’ha mantingut a la plaça del Quarter.

L’any passat, en canvi, els tallers estaven dividits en diferents espais: el Pati, on hi havia la vela de Cia. Passabarret, i Ca Creus, on es van dur a terme els tallers de les entitats vallenques.

Entrant per la porta principal de l’Enxaneta –al costat de l’aparcament del Carme– el primer que s’hi troba és ‘Fes-te Gran!’, una dotzena de jocs en format gegant a càrrec de la companyia de joc Quiràlia. Un futbolí, el disc patinador o un quatre en ratlla són alguns dels jocs que s’hi poden trobar.

«El temps de lleure és un temps per activitats lúdiques que permetin educar en l’àmbit de l’educació no formal», es diu des de la companyia. Aquest és l’objectiu d’aquesta dotzena d’activitats que proposen als més petits, però també al jovent i els pares i mares, exercitar diferents capacitats i, a més a més, recuperar els jocs al carrer.

Just darrere dels jocs gegants hi ha la vela geodèsica de Cia. Passabarret, la companyia vallenca que fa unes setmanes va tornar d’una expedició amb Pallassos sense Fronteres pels camps de refugiats de Jordània.

Ara la seva vela està instal·lada al pati de l’Escola Enxaneta. Al seu interior, tot tipus d’activitats circenses estan disponibles per a tots aquells que les vulguin provar: equilibris, plats xinesos, minibicicletes, xanques... Aquest és l’únic espai del Parc de Nadal que està en funcionament des del 29 de desembre.

D’altra banda, al gimnàs de l’escola diferents entitats vallenques ofereixen tallers i manualitats. Ahir, per exemple, hi havia el Cau pintant cares i el Centre de Lleure l’Espurna fent un taller de construcció d’objectes amb palets reciclats, com un marc de fotografies o una avioneta.

L’Associació Porta Oberta va fer un taller d’elaboració de cartells amb el lema ‘No molesteu’ i l’Esplai Esquirols va dur a terme un taller de làmpades. Avui s’hi sumarà l’Associació Cultural Verge de la Candela, que oferirà el joc del got amb la bola.

El quart i l’últim espai és el contacontes, situat al vestíbul de l’escola. És aquí on al llarg del dia s’hi expliquen dos contes a càrrec de la companyia teatral La Peça: El petit avet i El ninot de neu.

El Parc de Nadal finalitzarà demà. L’acte de cloenda tindrà lloc a les set de la tarda amb una activitat organitzada per la Fundació Unió Anelles de la Flama.

El taller consistirà a fer ballar la mulasseta i l’ós petit, dos elements del Seguici Petit que des d’ahir estan exposats al gimnàs de l’escola.

Comentarios
Multimedia Diari