Els quatre pilars arriben al Balcó de l’Ajuntament de Tarragona

Els Xiquets del Serrallo aconsegueixen completar el recorregut per 22ena vegada consecutiva

24 septiembre 2017 14:55 | Actualizado a 09 noviembre 2017 10:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sense temps per pair la gran diada castellera que es va viure el passat dissabte, l’actuació de la Mercè ha posat punt final a la Santa Tecla castellera. L’edició d’enguany tenia més valor potser que els altres anys, ja que era la primera vegada aquesta temporada que les colles actuaven a Les Cols, després de que l’actuació de Sant Magí es suspengués arran dels fatídics atemptats a Cambrils i Barcelona.

Per ordre d’antiguitat, les 4 formacions locals han completat les dues rondes que compon aquesta diada diferent però a la vegada especial. Els Xiquets de Tarragona han descarregat un 3de8 de tràmit, mentre que posteriorment els problemes que han tingut amb l’estructura del 4 s'han tornat a fer palesos a l’haver de desmuntar la temptativa de 4de8.

Precisament el “carro gros” ha estat el castell que la Colla Jove ha escollit i descarregat per començar la Diada de la Mercè. Ala segona ronda els del Cós del Bou s'han regalat poder completar el 5de8 “la catedral dels castells” davant una altra catedral, la de Tarragona.

Els Xiquets del Serrallo han descarregat sense excessius problemes el 4de7, i posteriorment han contemplat un castell de la gamma alta de set, el 4de7 amb l’agulla.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han estat els encarregats de tancar cadascuna de les dues rondes, descarregant el seu castell sostre (sense comptar el pde7f), el 3de8; i a la segona ronda van completar un 4de7 amb agulla que qui sap si en poc pot pujar un pis més.

Amb els castells completats, el nombrós públic que enguany ha aprofitat que la jornada coincidia en diumenge, esperava impacient el descens dels pilars.

L’espadat dels Xiquets de Tarragona ha estat el primer a completar els 400 metres que separen Les Cols de la façana del consistori local. Els Xiquets han completat el recorregut sense canviar el baix, i a molt bon ritme.

Encara més veloç ha estat el pilar de la Jove de Tarragona, que amb 6 minuts i 58 segons ha completat tot el tram entre la plaça de Les Cols i l’Ajuntament de Tarragona, i igual que els Xiquets, sense aturar-se en cap moment.

L’atenció però estava centrada en els Xiquets del Serrallo. L’espadat del barri mariner ha estat el més lent de tots, aturant-se fins a tres ocasions, dues al carrer Major i la darrera a la plaça de la Font per canviar en cadascuna d’elles de baix. Tot i això, els serrallencs han aconseguit arribar al balcó de l’Ajuntament per 22ena vegada consecutiva.

Els darrers en fer el pilar caminant han estat uns Castellers de Sant Pere i Sant Pau que, tot i haver de canviar de baix a l’alçada del carrer de la Nau, han completat el recorregut en menys de 7 minuts. Tal i com va succeir l’any passat, les quatre colles han fet arribar els seus espadats al balcó de l’Ajuntament, sota un esclat d’aplaudiments més que merescuts.

Comentarios
Multimedia Diari