Els reptes del canvi climàtic, a debat a la URV

Les Jornades ‘Emergència Climàtica i Transició Energètica’ se celebraran del 7 al 10 d’octubre

02 octubre 2019 06:00 | Actualizado a 02 octubre 2019 06:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La recerca científica és clau per dissenyar les respostes adequades als afectes del canvi climàtic. Amb l’objectiu de facilitar l’accés al coneixement científic i trobar solucions per al territori, del 7 al 10 d’octubre se celebraran a la URV les Jornades ‘Emergència Climàtica i Transició Energètica. Reptes de la Catalunya Sud’, organitzades per la pròpia Universitat i la Diputació de Tarragona. La URV ha convidat la investigadora de ciències del medi ambient de la Universitat d’East Anglia (Gran Bretanya), Clare Goodess, a pronunciar la lliçó inaugural del curs acadèmic 2019-20. L’acte, que és obert, se celebrarà el 9 d’octubre a les 12 h a l’Aula Magna del campus Catalunya.

La primera jornada de la trobada serà, però, el 7 d’octubre, i proporcionarà informació de com la ciència contribueix a millorar el coneixement, monitorització i predicció del canvi climàtic. També s’hi explicarà l’impacte climàtic en alguns dels ecosistemes de la Catalunya Sud. A més a més, hi haurà una taula rodona amb representants socials de lluita contra el canvi climàtic i periodistes especialitzats.

Durant la segona jornada, el 8 d’octubre, es debatrà sobre les estratègies de recerca, desenvolupament i innovació per abordar la transició energètica. El quart dia, el 10 d’octubre, la jornada es transformarà en un fòrum perquè la societat civil, els agents socioeconòmics, la Universitat, les administracions i els actors polítics de la regió debatin conjuntament les actuacions i la mobilització que cal per fer front a l’emergència climàtica i a la transició ecoenergètica de la Catalunya Sud.

Comentarios
Multimedia Diari