Els sindicats reclamen una segona unitat d'hemodinàmica al Joan XXIII i una al Verge de la Cinta

Un any després de la posada en marxa del servei les 24 hores, no descarten noves mobilitzacions

19 mayo 2017 20:16 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tot just un any després de l'obertura les 24 hores del servei d'hemodinàmica, els sindicats veuen "insuficient" la unitat de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i ja reclamen l'obertura d'una nova sala, així com la posada en marxa una nova unitat a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Així ho han explicat, aquest dimarts, tant des del sindicat CGT del centre hospitalari com des del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública, que no descarten noves mobilitzacions. Segons el portaveu del sindicat, Agustí Aragonès, a les Terres de l'Ebre "estan com estàvem nosaltres fa un any", mentre que a Tarragona caldria ampliar el servei per poder atendre els casos de cateterismes ordinaris del Baix Penedès, que ara es deriven a Barcelona.

Segons les dades facilitades pels sindicats, durant el 2014 al Joan XXIII es van practicar 784 angioplàsties, de les quals 296 van ser urgents. Ara, amb el servei funcionant les 24 hores, el total s'ha incrementat fins a les 952 intervencions, 476 de les quals urgents. En aquest sentit, constaten que "l'augment de casos i les necessitats de la població" requereixen de l'obertura d'una segona sala d'hemodinàmica a Tarragona i una de nova a Tortosa.

La primera, detallen, no caldria que funcionés les 24 hores, sinó que amb un horari més reduït es podria coordinar amb la principal per poder atendre més pacients. Entre altres, els cateterismes ordinaris del Baix Penedès, que actualment es traslladen a Barcelona. Pel que fa a les Terres de l'Ebre, exposen que "s'ha millorat molt el servei però segueixen marginades", per la qual cosa demanen una unitat d'hemodinàmica que doni servei les 24 hores a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Tant la CGT com el Grup de Treball han carregat durament contra la classe política, ja que sostenen que el servei es va ampliar a 24 hores "per la pressió de la gent" i no per voluntat política, gràcies a les diverses mobilitzacions que van dur a terme. De fet, no en descarten de noves, tot i que per ara es troben a l'espera del nomenament del nou delegat dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, a qui volen exposar les seves reivindicacions abans de reactivar les protestes.

Finalment, han responsabilitzat els polítics, "des del president de la Generalitat fins al conseller Boi Ruiz, passant pels delegats de Salut a Tarragona", tant de les morts com de les seqüeles que hagin patit els malalts i familiars de la demarcació de Tarragona. Aragonès ha recordat especialment el cas del farmacèutic tarragoní Enrique Gheron, que va morir el dia de Nadal del 2014 mentre el traslladaven a Barcelona després de patir un infart . L’home no havia pogut ser atès a Tarragona perquè la unitat d’hemodinàmica del Joan XXIII només funcionava de vuit del matí a vuit del vespre i ja havia tancat.

Comentarios
Multimedia Diari