Els tarragonins es mullen diumenge per l’esclerosi múltiple

Gairebé 200 piscines de tota la demarcació estan a punt per fer el salt a les 12 del migdia. A les instal·lacions es podrà adquirir el marxandatge d’enguany per lluir aquests dies d’estiu

12 julio 2019 08:50 | Actualizado a 12 julio 2019 09:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ torna a fer una crida a la solidaritat aquest diumenge 14 de juliol per participar d’aquesta jornada solidària amb les persones afectades per aquesta malaltia. A la província, pràcticament tots els municipis s’adhereixen a una campanya, la 26a, que és la més important de la Fundació Esclerosi Múltiple pel que fa a la recaptació de fons amb l’objectiu de lluitar contra la patologia, visibilitzar-la i millorar la qualitat de vida dels pacients. Aquest any, la Fundació dedica els seus esforços a remarcar la importància dels símptomes invisibles de la malaltia que afecten la qualitat de vida, com la fatiga, el dolor, la tristesa o els problemes sexuals.
El Mulla’t és un salt multitudinari en el qual participen els banyistes que hi ha a la piscina. És un gest solidari amb les persones amb esclerosi múltiple perquè un dia a l’any ens mullem per a elles. L’acte central de la jornada es fa enguany al Gimnàstic de Tarragona. No obstant això, totes les piscines de la demarcació esperen.

Cambrils, Altafulla, El Perelló, Masdenverge, El Pinell de Brai, Cunit, Amposta, Salou, Móra d’Ebre, Roda de Berà, Reus, Tortosa, L’Aldea, Pratdip... Tots els municipis estan preparats per fer el salt a les 12 del migdia del pròxim diumenge, amb gairebé 200 piscines col·laborant, a la disposició dels banyistes solidaris. A les instal·lacions es podran fer donatius i a més, s’ubicarà un punt de venda d’articles i material promocional de la campanya. Aquests articles són samarretes, tovallola, barret, ampolla tèrmica i bossa de platja.

Enguany, l’il·lustrador encarregat del disseny ha estat el roquetenc Ignasi Blanch. Per a l’ocasió ha creat una sèrie de personatges, nedadors, nens, homes i dones que donaran vida al Mulla’t 2019 i que representen una societat solidària.

Com és habitual, una de les que hi participarà a la campanya és la Piscina Municipal de Constantí, en l’horari habitual, de 12 a 20 hores. I un any més, el Club Esplai Constantí organitzarà una jornada d’activitats lúdiques i esportives a les seves instal·lacions. Des de fa molts anys, el club Esplai Constantí és considerat un dels més solidaris de Catalunya durant la jornada del ‘Mulla’t’. Al llarg del dia s’han organitzat campionats de futbol sala, i tenis, a banda de curses de natació. Des de les 11 a les 14 hores també hi haurà Inflables i jocs infantils. Ja a la tarda, tindran lloc les habituals simultànies d’escacs amb la presència d’Aaron Alfonso i amb la col·laboració del Club d’Escacs Constantí. També a la tarda es farà el tradicional concurs de dibuix i seguidament  tindrà lloc una exhibició de Country a càrrec de l’Associació Crazy Boots.

A les 20 h tindrà lloc la tradicional Ballada de sardanes, amb la col·laboració de la Colla infantil Floquets de Constantí i la Colla del Lledó de la Pobla de Mafumet. La jornada finalitzarà amb l’entrega dels trofeus. Tanmateix, també Torredembarra se suma a la festa amb inflables aquàtics.

A Catalunya més de 600 piscines participen al ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ en solidaritat amb les 11.000 persones que la pateixen i que a Espanya sumen 55.000. Es tracta d’una malaltia autoimmune que actualment no té cura i que es dóna normalment entre els 25 i els 35 anys però que cada vegada més afecta els nens de tal manera que ja suposen un 10% de la població diagnosticada. 

Tota la informació a https://mullat.fem.es/es/activitats/

Comentarios
Multimedia Diari