Els títols més tarragonins que seran imprescindibles aquest Sant Jordi

Narrativa, assaig, poesia, llibre infantil novel·la gràfica... tots els gèneres a l´abast per triar l´obra perfecta sense sortir de casa

19 mayo 2017 15:33 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les grans editorials, Cossetània, Arola i Silva, han apostat novament pels autors del territori per aquest Sant Jordi.

D’entre totes les novetats, ressalten una desena, entre elles, Cuando veáis que la luna os sonríe’ d’Antoni Coll, Conseller Editorial del Diari i autor de La Plumilla. Coll recull la set de l’home per volar, des de les primeres experiències en globus fins als vols espacials dels astronautes.

També, per la seva originalitat, Tarragona Kitsch, d’Àngel-O Brunet i Joaquim Biendicho, un receptable ple de vulgaritats tarragonines mediocres i casposes i també genialitats.

Reencarnacions miserables, d’Olga Xirinacs relata la història d’un jove reencarnat amb memòria dintre de la Tarragona actual. Per la seva banda, Burdelatura aplega els relats dels prostíbuls de Tarragona, coordinats per Ferran Gerhard.

Tanmateix, Llits a la intempèrie, de diverses autores, és un recull de textos en pro dels refugiats, de diferents gèneres. I el premi Ciutat de Tarragona Eren ells, de Carles Rebassa, que parla del bullying sobre adolescents gais en un institut de secundària.

Els amants del vi poden gaudir amb la col·lecció de la Rovira i Virgili, Retrats de vi, de Ruth Troyano, on parlen enòlegs formats a la Universitat com ara Roser Amorós o Miquel Palau. I com a novel·la gràfica, es publica una nova aventura del detectiu Pitu Trifàsic, que en aquesta ocasió viu a la Tarragona del 2030 en plena ciència-ficció.

En aquest registre també destaquem Divitos al asalto del poder, de Quim Carro, que retrata els dies d’escola d’alguns famosos polítics.

Comentarios
Multimedia Diari