Els treballadors del Pius denuncien la precarietat laboral i assistencial

Demanen al comitè directiu que es reuneixi amb el comitè d’empresa per abordar el problema. Recorden que el centre té 48 llits d’hospitalització d’aguts i una quinzena estan tancats i que repercuteix en el servei d’ugències

26 julio 2019 07:00 | Actualizado a 30 julio 2019 12:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els treballadors del Pius Hospital de Valls van tornar a concentrar-se ahir al migdia a les portes del centre hospitalari per denunciar la precarietat laboral que, segons diuen, arrosseguen de fa temps i demanen que el comitè directiu es posi en contacte amb el comitè d’empresa per abordar la problemàtica.

«En aquests 15 dies no hem ni detectat l’indici de cap canvi; el comitè directiu no s’ha posat en contacte amb el comitè d’empresa per a trobar la forma d’abordar aquest fet, com tampoc hem vist que s’hagi implementat cap mesura en aquest sentit», assegura el comitè d’empresa.

També denuncia que els treballadors porten des del 2010 sense cobrar la retribució variable per objectius (DPO) en no haver-hi equilibri pressupostari i que totes les millores que proposa són rebutjades per manca d’ingressos econòmics.

Llits tancats

Des del comitè, amb majoria de la CGT, s’alerta de la fuga de personal del centre per sobrecàrrega de feina, que hi ha fins a un 20% dels llits tancats (una quinzena) i que tot plegat acaba repercutint en els usuaris.

«Aquesta falta de llits a l’estiu (llits que en els moments d’epidèmies com és la grip són insuficients) i repercuteix en el servei d’urgències», reclamen des del comitè d’empresa. A més asseguren que no cobreixen les vacances dels treballadors. Un fet que repercuteix en la salut del personal que han de multiplicar-se per donar sevei a tots els usuaris del centre de Valls. «Segueixen sense cobrir les vacances del personal, tot al·legant no disposar de personal substitut, mentre que el personal contractat eventualment té contractació en precari i es sotmès a ampliacions de jornada que superen la jornada laboral» i afegeixen que «els reforços que es vénen a sol·licitar en Serveis d’hospitalització i CSS són negats per la direcció amb l’argumentació que es valorarà en cada moment». «Cal denunciar també que l’atenció Geriàtrica de la Residiència Alt Camp es deteriora dia a dia portant a les treballadores i treballadors a l’esgotament».

Des de direcció argumenten que és una raó econòmica. «Aquesta raó econòmica no els ha privat de gastar 3 milions d’euros en un programa informàtic que deixa molt de desitjar en la part assistencial», lamenten des del comitè.

També defensen que la gestió del Pius Hospital hauria de ser de l’Institut Català de la Salut (ICS).

Ahir, va ser l’última concentració a les portes del Pius Hospital abans de començar l’estiu, i més endavant anunciaran noves accions a dur a terme.

Ara emplacen al recent constituït Consell d’administració de l’Hospital Pius de Valls a abordar aquesta situació, i trobar solucions al problema. El Pius Hospital de Valls dona servei als usuaris de l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

Comentarios
Multimedia Diari