Els tres grans hospitals de Tarragona, obligats a obrir més llits per la grip

El Joan XXIII de Tarragona, el Sant Joan de Reus i el Verge Cinta de Tortosa, col·lapsats

19 mayo 2017 16:47 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els hospitals Joan XXIII, el Sant Joan, de Reus (Baix Camp), i el Verge de la Cinta, de Tortosa (Baix Ebre), els tres a la província de Tarragona, han hagut d'obrir uns quaranta llits per fer front a la gran quantitat de pacients que han acudit a urgències en l'última setmana, a causa de la grip.

La situació de saturació a causa de la grip que han patit els grans hospitals de la ciutat de Barcelona i també de Terrassa, Sabadell, Badalona i l'Hospitalet de Llobregat, a l'àrea metropolitana, s'ha produït també a les comarques de Tarragona, amb un fort pic de pacients la primera setmana d'aquest any en els tres hospitals de Tarragona, Reus i Tortosa.

Fonts de l'Hospital Joan XXIII, de Tarragona ciutat, han informat avui a EFE que la setmana de Reis es van registrar entre 270 i 280 urgències diàries, quan l'habitual són unes 220, una alta demanda que sembla haver-se estabilitzat en els dos primers dies de l'aquesta setmana.

Per fer front a l'emergència, aquest centre ha obert mitja planta de la zona no reformada de l'hospital, amb una dotzena de llits, i ha habilitat altres vuit d'observació en les noves instal·lacions del servei d'urgències, especialment per a pacients afectats per la grip i les seves complicacions més comunes, com pneumònies o bronquitis.

Aquesta setmana l'hospital "és ple, però organitzat", han assegurat les mateixes fonts.

A l'hospital Sant Joan, de Reus, s'han hagut d'obrir una quinzena de llits en la segona planta del centre i l'àrea d'observació s'ha convertit en boxs d'urgències.

Aquests dies han estat de gran activitat en aquest centre pels efectes de la grip i diàriament han superat les 260 urgències (230 en un dia normal).

El dia 6 de gener, en concret, van arribar 54 ambulàncies quan un dia normal solen ser unes 25, han explicat avui a EFE fonts d'aquest hospital.

Actualment, el servei d'urgències disposa de 55 places, de les quals 40 corresponen als boxs habituals més els 15 habilitats d'observació.

Les mateixes fonts han precisat que no descarten obrir més llits si es considera necessari, en funció de l'evolució de les urgències de l'Hospital Sant Joan.

De la seva banda, a l'Hospital Verge de la Cinta, de Tortosa, que atén una població d'uns 200.000 habitants dels Terres de l'Ebre, es van registrar en la setmana de Reis entre 170 i 179 urgències diàries, unes quaranta més de les habituals.

Fonts del Servei d'Urgències d'aquest centre sanitari han explicat avui a EFE que, fins ahir, l'hospital "estava bastant ple", per la qual cosa s'ha destinat l'àrea de 24 hores d'observació, amb quatre llits, a atendre les persones que acudien amb grip.

"Avui està més calmat", han assegurat les mateixes fonts, que atribueixen la gran afluència de pacients al fet que els centres d'atenció primària tenien personal de festa la setmana passada i que algunes persones opten per acudir a urgències quan no haurien de fer-ho, per patologies que no ho requereixen.

"Sí que hem tingut pacients als passadissos però no 24 hores i es deu més a un tema d'infraestructura de l'àrea d'urgències" i no tant a la gran afluència de pacients, argumenten les mateixes fonts.

Comentarios
Multimedia Diari