Els usuaris de la deixalleria de Valls augmenten més d'un 60%

La previsió és que tanqui el 2016 amb 7.500 usuaris, gairebé 3.000 més que l'any anterior. Aquest augment coincideix amb la introducció dels descomptes sobre la taxa de residus

19 mayo 2017 16:52 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb les dades del mes de novembre sobre la taula, la Regidoria de Medi Ambient preveu que la deixalleria de Valls hagi comptat al llarg del 2016 amb prop de 7.500 usuaris, gairebé 3.000 més que el 2015, quan n’hi va haver 4.554, mentre que les dades del 2014 se situen als 4.433.

Això significa que en tan sols un any el nombre d’usuaris haurà incrementat un 64%, representant un important salt respecte a les xifres dels últims anys. Concretament, el novembre es va tancar amb 460 usuaris, el doble que el mateix mes respecte al 2015.

Falten encara les dades del mes de desembre per poder tenir les xifres definitives, així que el nombre d’usuaris final del 2016 podria variar lleugerament. Tot i això, des de la Regidoria de Medi Ambient ja es destaca l’important ascens de l’ús de la deixalleria, fet que s’atribueix als incentius generats aquest últim any des de Medi Ambient.


Descomptes en el rebut
Precisament per incentivar l’ús de la deixalleria de Valls entre els veïns i veïnes, la Regidoria de Medi Ambient va anunciar a principis del 2016 que aquelles persones que utilitzessin la deixalleria de forma habitual al llarg de l’any obtindrien un descompte sobre la taxa de residus del 2017 que pot arribar al 25%, és a dir, un estalvi de gairebé 30 euros.

La iniciativa es va introduir a través de la modificació de l’ordenança fiscal de la taxa de recollida de residus i tindrà continuïtat al llarg dels pròxims anys.

Els descomptes s’apliquen en funció de les vegades que l’usuari hagi utilitzat la deixalleria. Així, si es fa un mínim de 6 aportacions, l’estalvi és del 25%, mentre que, si s’utilitza el servei un mínim de 3 vegades, el descompte és del 20%. Aquestes aportacions han de tenir un pes mínim total de 5 quilograms.

Els usuaris obtenen un justificant per part de l’empresa gestora de la deixalleria cada vegada que hi aporten residus, on consta l’adreça de l’habitatge amb dret a bonificació. Ara, un cop finalitzat l’any, els interessats han de presentar una instància durant el mes de gener del 2017 a l’Ajuntament de Valls per tal de sol·licitar el descompte i adjuntar-hi els justificants originals.

Comentarios
Multimedia Diari