Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els usuaris valoren amb notable alt els autobusos municipals de Tarragona

L'Empresa Municipal de Transports ha fet una enquesta a mil persones. Els passatgers de 2017 arriben als 9,7 milions

Diari de Tarragona

Whatsapp

L’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) ha millorat la valoració dels usuaris en l’última enquesta de satisfacció. Els resultats de la valoració global superen el 8 de nota mitjana.

En la presentació d’aquest matí, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha destacat que “es tracta d’una situació excepcional, ja que estem fregant l’excel·lent, és una molt bona nota obtinguda a través d’una enquesta exhaustiva” i ha mostrat satisfacció i ha felicitat la feina feta a l’equip de l’Empresa Municipal de Transports per oferir cada vegada un millor servei.

Begoña Floria i Josep F. Ballesteros.

Ballesteros també ha recordat que “aquest any es compleixen els 10 anys de la posada en marxa de la Targeta de Transport Escolar que ofereix gratuïtat a tots els escolars de la ciutat, Tarragona va ser la primera ciutat de l’estat en engegar una iniciativa d’aquest tipus” que s’afegeix a la bonificació del bitllet per a pensionistes i jubilats.

I ha destacat l’esforç de la ciutat que es tradueix en una inversió anual d’1,5 milions d’euros en bitllet social “ens sentim orgullosos de la feina i no abaixarem la guàrdia en l’atenció social”.

Les xifres de viatgers del 2017 també ha experimentat un creixement del 4,25% respecte al 2016, passant dels 9,3 milions als 9,7. L’alcalde ha explicat que aquest augment té a veure amb la millora de l’activitat econòmica i amb els nous infants que inicien l’etapa escolar i també a l’excel·lència del servei que compta cada cop més amb la confiança de la ciutadania.

Enquesta

L’enquesta, realitzada per l’empresa Ceres, s’ha dut a terme a mil persones usuàries de les línies 6, 54, 8, 21 i 11, referents del servei a les zones de Ponent, centre i Llevant.

Prop del 80% dels usuaris enquestats es mostren entre molt i bastants satisfets i atorguen al servei una valoració mitjana de 8,31 sobre 10.

La presidenta de l’EMT, Begoña Floria, ha explicat que durant els anys 2015 i 2016 les enquestes es realitzaven en les línies 6 i 54, “en aquesta última hem ampliat el nombre de línies i de persones enquestades i estem especialment satisfets, ja que els resultats es mantenen en xifres de notable i tenen un creixement continuat”.

Respecte a les valoracions d’aspectes referents al funcionament del servei (horaris, puntualitat, freqüències, recorreguts, parades, bitllets i abonaments) milloren considerablement en cada enquesta amb valors al voltant del 8. Només aspectes referents a la venda de bitllets i la freqüència de pas es situen un punt per sota.

Cal destacar la confiança i fiabilitat en el servei que rep una valoració del 8,68. Pel que fa a l’accessibilitat, neteja o comoditat dels autobusos, l’enquesta reflecteix que la nota mitjana és de 8,10.

Els usuaris també han valorat positivament els indicadors relacionats amb les parades, que fan referència a aspectes com la informació disponible, els panells lluminosos i la neteja i confort de les parades amb marquesina.

L’atenció i el tracte al client, tant del personal als centres d’atenció com dels conductors, també se situa en valors per damunt del 8. De la mateixa manera que també reben aquesta qualificació les Tecnologies de la Informació com la web, l’app i el codi QR a les parades.

La presidenta ha valorat que “les xifres són bones i ens animen a seguir treballant en aquesta línia” i ha avançat que aviat es posaran en marxa mesures per millorar la informació directa a l’usuari i que s’ha iniciat el procés d’homologació de vehicles per renovar la flota en els propers anys.

Temas

Comentarios

Lea También