Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els vaguistes d'EMTE denuncien que l'empresa els substitueix per aliens

Exigeixen a Inspecció de Treball que sancioni la companyia per vulnerar un dret fonamental

ACN

Whatsapp
Els treballadors d'EMTE, fa uns dies. Foto: DT

Els treballadors d'EMTE, fa uns dies. Foto: DT

Els treballadors d'EMTE Service de Tarragona s'han personat aquest matí davant de la Inspecció de Treball de Tarragona per denunciar que l'empresa ha substituït un professional de la plantilla que treballa a la incineradora de Constantí, i que s'ha unit a la vaga indefinida que els empleats fan des d'aquest dilluns, per un d'aliè. El delegat de la CGT a l'empresa, Manuel Vidal, ha exposat que la situació recorda "l'època franquista", i ha exigit que l'administració actuï, ja que la companyia vulnera un dret fonamental, ha dit. Vidal també ha posat damunt la taula el fet que l'empresa, que treballa principalment amb administracions públiques, creï ocupació precària "sense cap tipus de conseqüència".

L'empresa EMTE Service ha decidit "il·legalment", ha indicat Vidal, substituir un treballador encarregat dels treballs que es porten a terme a la incineradora de Residus Especials de Constantí per un altre completament aliè a la plantilla. Per això, els treballadors han presentat una denúncia a la Inspecció de Treball, que s'ha compromès a actuar. També han assenyalat que en el cas de la incineradora no s'havien marcat uns serveis mínims.

Els treballadors de l'empresa fan vaga indefinida des de dilluns -després d'haver fet una setmana d'aturada a principis del mes de juliol- per mirar d'evitar l'aplicació d'un expedient laboral (Expedient de Modificació Substancial de les Condicions de Treball) que els suposaria 200 euros de reducció del salari, a més de retallades en mesures socials o l'anul·lació d'una taula d'hores extres. Tot i que ahir es van reunir amb l'empresa, no s'ha arribat a cap acord.

Una de les solucions que plantegen és que les administracions a qui presten serveis, municipalitzin els llocs de treball de l'empresa, "garantint així tant els llocs de treball com la seva qualitat", han reclamat. EMTE Service presta serveis de manteniment elèctric a la Universitat Rovira i Virgili, al Port de Tarragona, al Consorci d'Aigües de Tarragona, a la nova presó del Catllar, a la incineradora de Constantí o al mateix Ajuntament de la ciutat -en aquest últim cas a través d'una UTE-.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También